van der Horst

Hungaroring: Luzich Racing en Drivex School verdelen de zeges

Luzich Racing
Luzich Racing
Op de Hungaroring vond dit weekend de vierde manche van het GT Open International kampioenschap plaats. In Hongarije zegevierde zaterdag de Luzich Racing Ferrari 488 van Marco Cioci en Daniel Serra, zondag zag dan weer een eerste zege voor de Drivex Mercedes AMG van Allam Khodair en Marcelo Hahn.
Podium Hungaroring race 1 GT Open
Podium Hungaroring race 1 GT Open
Op zaterdag vertrok Marco Cioci van op de pole en hij pakte bij de start ook de leiding van de wedstrijd maar verloor al vroeg in de race drie posities aan Tom Onslow-Cole (SPS Automotive Performance Mercedes), Fabrizio Crestani (Lazarus Racing Lamborghini) en Daniel Keilwitz (Rinaldi Ferrari). Maar na de verplichte pitstop maakte Cioci’s ploeggenoot Daniel Serra de verloren plaatsen terug goed en won de race voor de SPS Automotive Performance Mercedes van Onslow-Cole/Pierburg en de Daiko Lazarus Racing Lamborghini Huracan van Ramos/Crestani.

Start race 2 Hungaroring
Start race 2 Hungaroring
Allam Khodair (Drivex School Mercedes) reed bij de start van de tweede race weg van de concurrentie maar een safety car procedure bracht het veld terug bij elkaar. Niet voor lang echter want na de herstart reed de Mercedes opnieuw weg van zijn tegenstanders. Marcelo Hahn nam na de pitstop het stuur van de leidende wagen over en werkte een perfecte stint af waarbij de overwinning niet meer in gevaar kwam. Agostini/Breukers werden met de Imperiale Racing Lamborghini tweede, Liberati/Ling loodsten hun Lamborghini van het Vincenzo Sospiri Racing naar de laatste podiumplaats. Mikkel Mac, die slechts de punten van een vijfde plaats sprokkelde, blijft echter de tussenstand aanvoeren.

Foto's: GT Open
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op dinsdag 10 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons