van der Horst

Hungaroring: Maxime Potty: “We hebben de schade beperkt”

Maxime Potty - VW Golf GTI TCR
Maxime Potty - VW Golf GTI TCR
Maxime Potty wilde in het kader van de vierde manche van de TCR Europe op de Hungaroring in Budapest verder bouwen op de twee podia die hij in Spa-Francorchamps behaalde. Op vlak van het Benelux-kampioenschap realiseerde de jongeman uit Hamoir een derde plaats in Race 2, maar hij kon die prestatie niet herhalen in het Europese klassement. De oorzaak lag bij moeilijke kwalificaties…
“Het weekend begon nochtans goed”, trapt Maxime af. “Onze vierde plaats bij de vrije trainingen liet het beste verhopen voor de kwalificaties. De regen gooide helaas roet in het eten. Op een doorweekte piste kampte ik met een zeer lastig te besturen wagen, met bijzonder weinig grip.”

Gevolg: De Belgian VW Club-rijder moest zich tevredenstellen met een 19e plaats op de startgrid voor de eerste race. “Vanaf dat ogenblik wist ik maar al te goed dat het op deze bochtige omloop zeer moeilijk zou worden om terug op te rukken doorheen het veld”, erkent hij. “Ondanks alles kon ik bij de start toch enkele plaatsen goedmaken. Maar toen ik in strijd was met Jean-Karl Vernay (die uiteindelijk als 7e zou afsluiten) geraakte de versnellingsbak geblokkeerd in tweede versnelling.”  Het signaal om de pitstraat op te zoeken voor herstellingen, waarna Max uiteindelijk als 19e werd geklasseerd op zaterdag.

De rijder van de VW Golf GTI TCR #88 vertrok de dag nadien vanaf dezelfde positie en wist dat de taak die hem wachtte moeilijk zou zijn. “Nadat ik een behoorlijke start nam, kon ik oprukken tot de 12e plaats in TCR Europe, wat eveneens de derde plaats in het Benelux-klassement was. Aangezien mijn directe concurrenten in de Benelux-competitie net als ik ook niet veel geluk kenden, hebben we de schade in het klassement kunnen beperken!”

Maxime Potty houdt er, ondanks een frustrerend weekend, de moed in en richt zich al op de volgende afspraak; die op 18 en 19 augustus geprogrammeerd staat in Assen. “Het is een circuit dat ik goed ken, gezien ik er al reed in TCR Benelux. Ik heb mij voorgenomen om opnieuw mijn plaats op te eisen in de voorste gelederen!”

Persbericht Belgian VW Club

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op dinsdag 10 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons