van der Horst

Hungaroring: Norbert Michelisz domineert eerste oefensessie

Norbert Michelisz
Norbert Michelisz
Ook al hebben we het nog maar over free practice 1, local hero Norbert Michelisz zette zaterdagochtend op de Hungaroring alvast de toon door zich de snelste van het FIA WTCR-veld te tonen. De Hongaarse volksheld ging aan boord van de BRC Racing Hyundai welgeteld 0.544" sneller dan naaste achtervolger Thed Björk in een identieke door Yvan Muller Racing gerunde Hyundai i30 TCR. Hyundai komt dus alweer sterk voor de dag, al doorbraken Honda-vertegenwoordigers Esteban Guerrieri en James Thompson (Münnich Motorsport) met een vierde en vijfde tijd de hegemonie van de Koreaanse constructeur door wild card-rijder Daniel Nagy (M1RA Hyundai), Yvan Muller (YMR) en Gabriele Tarquini (BRC) vooraf te gaan.
Aurélien Comte in de Belgische DG Sport Peugeot 308 klokte als eerste non Hyundai- en Honda-rijder af op P8  voor Yann Ehrlacher in de derde All.Inkl.com-Honda en Mehdi Bennani in de Sebastien Loeb Racing VW.

Boutsen Ginion-vertegenwoordiger Benjamin Lessennes leverde een hoopvolle elfde tijd af voor Aurélien Panis (Comtoyou), de snelste van de zes Audi RS3 LMS-rijders. De sessie kende een incidentloos verloop, enkel Denis Dupont verslikte zich in de chicane, de Audi van de jonge Belg diende naderhand in de grasberm geparkeerd te worden.
 
Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 28 april 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons