van der Horst

Hungaroring: Pole voor Michelisz, stuntende Lessennes bestraft

Norbert Michelisz - BRC Hyundai i30 TCR
Norbert Michelisz - BRC Hyundai i30 TCR
Norbert Michelisz (BRC) heeft zijn eerste pole van het seizoen beet. Zaterdagnamiddag start de door duizenden uitzinnige fans aangemoedigde Hongaar in race 1 vanop de pole. Esteban Guerrieri verknalde enigszins het Hyundai-feestje door diens All.Inkl.Com Honda Civic naast Michelisz op de eerste startrij neer te poten. Hyundai monopoliseert met Thed Björk en Gabriele Tarquini weliswaar de tweede startrij maar kon niet verhinderen dat Honda-youngsters Benjamin Lessennes (Boutsen-Ginion Racing) en Yann Ehrlacher (All.Inkl.Com) de derde rij inpalmden onder de neus van Yvan Muller en de evenzeer verrassende Daniel Nagy.
Norbert Michelisz - Esteban Guerrieri
Norbert Michelisz - Esteban Guerrieri
Zoals verwacht trekken Hyundai en Honda het laken op de Hungaroring naar zich toe. Eerste non Hyundai/Honda -rijder Rob Huff snelde met zijn SLR-VW GTi naar de negende tijd terwijl Jean-Karl Vernay (WRT) met een elfde chrono het bleke Audi-blazoen moest zien op te poetsen. Buiten Berthon (Comtoyou) die als 13de van start gaat, sluiten de overige Audi-vertegenwoordigers Panis, Vervisch, Shedden, en Dupont (batterijprobleem) immers het rijtje. Bij DG Sport bleek Mato Homola met een 15de tijd deze keer sneller dan Aurélien Comte,19de.

Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Afgezien van de iets minder uitgesproken dominantie die Hyundai ook tijdens dit tweede treffen aan de dag legt vallen na Marrakech andermaal de sterke prestaties van het Duitse All.Inkl.Com Münnich Motorsport op met de 2de, 6de en 10de tijd voor Guerrieri, Ehrlacher en Thompson. Ook het Belgische Boutsen-Ginion Racing heeft deze keer een grotere vinger in de WTCR-pap. Gespiegeld aan de behoorlijke twaalfde tijd van zijn teamgenoot Tom Coronel mag de vijfde chrono van Lessennes, de benjamin van het veld, zondermeer verbluffend worden genoemd. Jammer dan ook dat de vervanger van Tiago Monteiro eerder op de dag niet prompt genoeg reageerde op een  'full course yellow' en hiervoor vijf plaatsen op de grid wordt teruggezet. Lessennes start straks dus vanuit tiende stelling, mogelijk meer vuurwerk in het verschiet?

Uitslag Qualifying Race 1 WTCR Hungaroring

Foto's:  FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 28 april 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons