van der Horst

Hungaroring: Rob Huff verzilvert pole met zege in race 2

Rob Huff (Sebastien Loeb Racing VW Golf GTi)
Rob Huff (Sebastien Loeb Racing VW Golf GTi)
Rob Huff (Sebastien Loeb Racing) lukte zondagnamiddag op de Hungaroring een eerste zege in het FIA WTCR. De Brit hield aan boord van zijn VW Golf GTi wedstrijdlang een opzittende Daniel Nagy af en pakte de volle puntenwinst voor de Hongaarse belofte en de als vijfde gestarte Yvan Muller. Puntenleider Gabriele Tarquini rukte vanuit achtste stelling op naar de vierde plaats, hierbij geholpen door het vooraan wegvallen van Münnich Motorsport-rijders Yann Ehrlacher en James Thompson. Esteban Guerrieri legde beslag op de vijfde plaats terwijl de als tiende gestarte Norbert Michelisz de strijd om P6 won van Mehdi Bennani en onze landgenoot Benjamin Lessennes, knap achtste.
Daniel Nagy (M1RA)
Daniel Nagy (M1RA)
Huff kwam bij de start weliswaar goed weg maar verspeelde de leiding ei zo na aan Daniel Nagy. De jonge Hongaar die van promotor Ribeiro terecht een wildcard kreeg kwam aan de start met de door M1RA gerunde Hyundai i30 TCR waarmee hij  de TCR Europse-serie zal betwisten. Toen de storm van de eerste ronde was gaan liggen bleef Nagy Huff onder druk zetten zonder evenwel een rechtreekse aanval te kunnen lanceren. En Muller? Die had zich bij de start voorbij Bennani en Thompson gehesen en wachtte de hele race op een foutje van het leidersduo, foutje dat er niet kwam.

Puntenleider Tarquini ruilde zijn achtste startplaats aan de finish voor een puntenzwangere vierde stek, de Italiaan ging in de slotfase nog aan Honda-rijder Esteban Guerrieri voorbij. Michelisz van zijn kant maakte eveneens verschillende plaatsen goed en eindigde als zesde, niet zonder meermaals haasje over met Mehdi Bennani te hebben gespeeld, met een foutloos rijdende Benjamin Lessennes op vinkenslag.
Jean-Karl Vernay (WRT) redde mede door het uitvallen met pech van Ehrlacher en Thompson ietwat de eer voor Audi met een tiende stek. Thed Björk werkte zich vanuit 20ste stelling naar voor maar diens 12de plaats leverde de Zweed geen punten op. Comtoyou-rijder Nathanaël Berthon finishte als 14de, voor Gordon Shedden (WRT), Aurélien Comte (DG Sport) en Fred Vervisch,17de.
 
Door het uitvallen van Ehrlacher kan leider Tarquini nu op een voorsprong van 22 punten op de Elzasser bogen, Huff klimt over Björk en Muller naar de derde plaats.

Uitslag Race 2 WTCR Hungaroring (PDF)
 
Foto's: FIA WTCR/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 29 april 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons