van der Horst

Imola: Bert Longin: "Minstens even goed doen als in Silverstone"

Race Performance - Ligier JS P3
Race Performance - Ligier JS P3
Bert Longin werkt dit weekend in Imola de tweede race van zijn European Le Mans Series-programma af. Met de Ligier JS P3 LMP3 van het Zwitserse Race Performance hoopt de Leuvenaar in Italië minstens even goed te doen als bij de openingsrace in Silverstone, toen er in de sterk bezette LMP3-categorie een zesde plaats werd behaald.
Bert Longin
Bert Longin
Imola is een circuit dat bij Bert Longin goede herinneringen oproept. "In 2005 pakte ik hier de eerste van mijn vijf FIA-GT overwinningen", stelt de Leuvenaar glimlachend. "Toen nog met de Corvette van GLPK-Carsport. Dit baantje ligt me dus wel. De samenwerking met het team liep in Silverstone ook vlot, dus ik denk dat we hier nog een stap voorwaarts kunnen zetten. Giorgio (Maggi, red.) mist met zijn 18 jaar misschien nog wat ervaring hier in Imola, maar samen met Marcello (Marateotto, red.) kunnen we hem wel coachen. Die jongen lijkt me alvast over voldoende talent te beschikken. Daarom hoop ik dat we hier minstens even goed kunnen doen als in Silverstone. De paddock van de ELMS ziet er alvast indrukwekkend uit, het niveau is niet van de poes."

Longin staat voor een druk weekend, want zondagavond trekt hij spoorslags richting het Nederlandse Venray, waar hij het tweede raceweekend van de Nascar Whelen Euro Series afwerkt. "Imola krijgt voorrang, ik mis dus de eerste race in Venray", licht Longin toe. "Maar goed, zo een druk raceweekend, dat is altijd plezierig om doen. Zelfs op mijn leeftijd", besluit Longin grijnzend.

Het indrukwekkende ELMS-peloton kwalificeert zich zaterdag rond de klok van twee, de vier-uursrace begint zondagnamiddag om 14 uur.

Bert Longin Press

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in European Le Mans Series op vrijdag 13 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons