van der Horst

Mid-Ohio: Laurens Vanthoor pakt eerste GTLM-zege

Vanthoor - Bamber
Vanthoor - Bamber
Na enkele tweede en derde plaatsen heeft Laurens Vanthoor in Mid-Ohio eindelijk zijn eerste GTLM-overwinning in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship geboekt. Nadat de zege hen in Long Beach nog ontglipte, bleven onze landgenoot en zijn teammaat Earl Bamber in de Porsche 911 RSR #912 voor een keer van pech gespaard en dat resulteerde meteen in de overwinning in Mid-Ohio en de tweede plek in het kampioenschap.
  • Dreamdrive
Porsche 911 RSR #912
Porsche 911 RSR #912
Bamber startte als vierde en kon tijdens zijn stint al enkele plaatsen opschuiven. Vanthoor nam vervolgens de leiding in het tweede deel van de wedstrijd over twee uur en 40 minuten die geheel zonder neutralisaties verliep. De enige dreiging kwam uiteindelijk nog van de BMW M8 GTE #25 van Alexander Sims en Connor De Phillippi, die op een andere strategie zat. Dankzij een kortere laatste stint beschikte De Phillippi over verser rubber op het einde, waardoor de Amerikaan steeds dichter kwam. Vanthoor hield uiteindelijk 1,673s over aan de meet. Het GTLM-podium werd vervolledigd door de Chevrolet Corvette C7.R #3 van Jan Magnussen en Antonio Garcia.

"We hebben anderhalf jaar op deze dag gewacht", liet een tevreden Vanthoor optekenen. "We waren vaak dichtbij bij de overwinning, maar er liep altijd wel iets mis. Vandaag was het eindelijk onze beurt. Earl reed een geweldige eerste stint en spaarde zoveel mogelijk brandstof. Na de eerste pitstop hebben we de leiding genomen. Ik probeerde de race onder controle te houden, terwijl ik de banden nauwlettend in de gaten hield. Het was niet gemakkelijk, maar het lukte."
 

Start IWSC Mid-Ohio
Start IWSC Mid-Ohio
Acura Team Penske scoorde haar eerste algemene IMSA-overwinning in Mid-Ohio met een heuse 1-2, waarbij de Acura ARX-05 #7 van Ricky Taylor en Helio Castroneves op het hoogste (algemene) podiumschavot mocht plaatsnemen. Het scheelde niet veel of Acura had met de NSX ook in GTD gezegevierd, maar Dominik Baumann en Kyle Marcelli wonnen uiteindelijk de GT3-klasse met de 3GT Racing Lexus RC F GT3 #14.

--- UITSLAG IWSC MID-OHIO (PDF) ---


Foto's: Porsche & IMSADit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 7 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mid-Ohio.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons