van der Horst

Indrukwekkend deelnemersveld in Rallye Monte-Carlo

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Het deelnemerveld voor de WRC Rallye Monte-Carlo is gekend en oogt bijzonder indrukwekkend met maar liefst 18 WRC wagens. Het wordt een traditie dat negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb opnieuw van de partij is met een Citroën DS3 WRC, maar het is nog de vraag of de Franse superster voldoende kilometers in de benen heeft nadat hij afgelopen seizoen slechts sporadisch in een rallywagen actief was. Verder zijn op Hayden Paddon na alle favorieten aanwezig en is het uitkijken wie in staat is om Volkswagen van de troon te stoten.
De Rallye van Monte-Carlo is de traditionele seizoenopener en het is steeds uitkijken naar de weersomstandigheden. Ijs en sneeuw kunnen mede scherprechter spelen tijdens de eerste grote ontmoeting van het seizoen.

Aan deelnemers ontbreekt het in ieder geval niet. Maar liefst 96 teams passeerden de inschrijvingstafel waarvan 18 WRC’s en 15 R5 wagens. Indrukwekkend.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Een uitgesproken favoriet naar voor schuiven is moeilijk, maar zoals we reeds schreven wordt Volkswagen met Ogier, Latvala en Mikkelsen het te doorbreken bastion. Hyundai komt aan de start met Neuville die een haat-liefde verhouding heeft met de Monte-Carlo en de Spanjaard Dani Sordo die hoopt op een droge Monte Carlo. Citroën doet het dus opnieuw met Loeb die zal worden geflankeerd door Kris Meeke, Mads Østberg, Protasov en Chardonnet. Verder nog een hele vloot aan Fords Fiësta RS met ondermeer speerpunten Evans en Tänak, maar ook Prokop, Henning Solberg, Bertelli, Bouffier, Kubica en Raoux komen met een Fiësta WRC aan de aftrap.

02d0f42233f57c23ae46745ab462de99f0547784.jpg
Qua Belgische deelnemers mogen we naast Neuville en Gilsoul ook de deelname noteren van Marc Duez en Steven Vyncke die het in een Porsche 997 GT3 zullen opnemen tegen de andere Porsches van ondermeer ouderdomsdeken Delecour en Dumas. Verder nog  Stéphane Prevot als co van de Fransman Lefebvre in een Citroën DS3 R5, Serderidis/Mergny in een Citroën DS3 R5, Jamoul als bijrijder van de Fransman Gilbert in RC3 en Wartique die ook aantreedt in RC3.

De Rally gaat van 22 tot en met 25 januari. Méér details volgen later

--- Deelnemerslijst WRC Monte Carlo 2015 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography / Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op dinsdag 30 december 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte Carlo.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons