van der Horst

InterClassics presenteert meet & greet met Indy 500-winnaar Arie Luyendyk en Le Mans-winnaar Jeroen Bleekemolen

InterClassics Maastricht 2023
InterClassics Maastricht 2023
InterClassics Maastricht maakt zich op voor een indrukwekkende meet & greet-sessie. Arie Luyendyk en Jeroen Bleekemolen bezoeken de Maastrichtse oldtimerbeurs, op vrijdag 12 januari om 19:00 uur, vanwege hun relatie met Ford. De organisatie viert namelijk de 120e verjaardag van het Amerikaanse merk. Beide rijders hebben furore gemaakt in Amerika en reden diverse Fords of single seaters met Ford-aandrijving. Zo behaalde Luyendyk in 1993 een polepositie in de Indianapolis 500 met zijn Lola-Ford. Jeroen Bleekemolen racet ook al jaren in Amerika voor diverse teams. Zijn mooiste overwinning – zo zegt hij zelf in een videoboodschap – was met een Ford GT op Le Mans in 2020. Aan de hand van 28 historische Fords belicht InterClassics de 120 jarige historie van Ford Performance: de race-tak van het merk.
Arie Luyendyk
De in Noord-Brabant geboren Luyendyk heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt door als Nederlander tweemaal de prestigieuze Indy 500 in Amerika te winnen. Dat deed hij in 1990 en 1997. In totaal won hij zeven Indycar races, allemaal op zogenaamde ovals. Hierdoor verwierf hij de bijnaam ‘Flying Dutchman” en werd hij zelfs opgenomen in de Motor Speedway Hall of Fame. Ook is de bocht 14 op Circuit Zandvoort naar Luyendyk vernoemd. Op zijn palmares pronken ook nog een winst in de 24 uur van Daytona en 12 uur van Sebring wat hem een van de succesvolste Nederlandse rijders allertijden maakt. Tegenwoordig is hij de mentor van Nederlands Indycar talent Rinus “VeeKay” van Kalmthout.

Zijn historie met snelle Fords reikt verder dan Indycar alleen. Zo heeft reed hij van 1973 tot 1978 in de Formule Ford. In 1988 startte hij in een door Zakspeed geprepareerde Ford Mustang Probe aan de 24 uur van Daytona.
Jeroen Bleekemolen
Jeroen Bleekemolen komt uit een rasecht racegezin. Zo volgde hij zijn vader, oud-F1-rijder Michael Bleekemolen, op door eveneens kampioen te worden in de Formule Ford. Een van zijn andere sportieve hoogtepunten is de LMP2 winst op Le Mans in 2008. Hierna verlegde Jeroen Bleekemolen zijn focus naar de Amerikaanse racerij. Zo werd hij tweemaal kampioen in de ALMS (American Le Mans Series) en reed hij voor verschillende Amerikaanse teams. In 2019 reed hij namens Keating Motorsport in een Ford GT en won prompt de GTE AM klasse. Bleekemolen heeft zich tegenwoordig vooral toegelegd op het langeafstand motorsport en mag zich, net als Arie Luyendyk, winnaar van de 12 Uur van Sebring noemen.

Beide rijders hebben een videoboodschap opgenomen om de bezoekers alvast welkom te heten. Ook deelt de organisatie gratis posters uit om te laten signeren.

InterClassics Classic Car Show Maastricht vindt plaats van donderdag 11 tot en met zondag 14 januari 2024 in MECC Maastricht. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. In totaal worden er meer dan 800 oldtimers, youngtimers en supercars geëxposeerd op 35.000 m2 beursvloer. Daarnaast maakt de Sim Expo een comeback. Meer dan 60 professionele simulatoren van vooraanstaande fabrikanten staan klaar om de ‘racecraft’ van de bezoekers te perfectioneren.  Entreekaarten zijn online met korting te koop: online prijs volwassenen € 19,00 ten opzichte van dagkassaprijs volwassenen € 21,50. Kinderen tot 12 jaar komen gratis. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website www.interclassics.events

Interclassics



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Autosalon op donderdag 11 januari 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons