van der Horst

Paul Ricard: Voorbeschouwing Aston Martin Racing GPR

Herinner u de finale van de International GT Open 2012, op het circuit de Catalunya in de buurt van Barcelona: het team Aston Martin Racing GPR trok naar het zuiden met de prachtige Vantage V12 GT3 in de categorie GTS, met Maxime Martin en Bertrand Baguette aan het stuur. Het was een meer dan geslaagde eerste kennismaking, in een competitie van hoog niveau. De geel/witte wagen pakte er beide pole-posities, een zege en een tweede plaats. Een winter later, is het team van Pino Sperlinga er terug, met de opener van het seizoen dit weekend op het circuit van Paul-Ricard, in Frankrijk…
De GT Open is synoniem voor goede herinneringen”, legt Pino uit. “Met mijn team heb ik voor ogen om diverse mooie kampioenschappen te betwisten, want in eigen land rijden is goed, maar je potentieel meten met internationale teams is nog beter. Omdat er weekends samen vallen, zullen we niet de hele GT Open rijden, maar we gaan starten in Paul Ricard en op de Nürburgring. In Spa, waar de BRCC in dezelfde meeting rijdt, passen we voor de GT Open. Voor de rest van het seizoen hoop ik nog enkele data aan het lijstje toe te voegen.”
 
Dit weekend zal de Aston Martin Vantage GT3 GPR trachten door te gaan op zijn elan. Eens te meer zullen twee top GT-rijders in de wagen plaats nemen: Maxime Soulet et Enzo Ide! “Ik heb heel veel vertrouwen in die twee kerels”, gaat Pino Sperlinga door. “Het enige wat me wat zorgen baart, is dat we niet hebben kunnen testen voor het weekend. Het heeft alles met het weer van april te maken. Maxime en Enzo kennen de Aston dus niet. Ze zullen meteen in het bad gegooid worden en moeten zwemmen… de eerste vrije trainingen zijn meteen de première voor hen in de wagen. Zaterdag is er al een eerste race, terwijl de tweede zondag op het menu staat. Het zal wel gaan, denk ik. De reputatie en snelheid van Maxime Soulet is geen geheim meer en Enzo Ide bewijst ieder weekend dat hij op het hoogste niveau mee kan. Hij voelt zich goed en heeft geen stress als hij in een wagen stapt. Ik zie niet in waarom we niet vooraan kunnen meespelen.”
 
Op de HTTT Paul Ricard, zal de concurrentie wel niet van de poes zijn. In de categorie GTS van de International GT Open krijgt de Aston Martin Vantage AMR GPR, onder meer tegenstand van Ferrari F458 Italia (Kessel Racing, AF Corse, Russian Bears, Ombra Racing), Porsche 911 GT3 R (Autorlando), McLaren MP4-12C (Bhai Tech Racing, Lapidus Racing), Mercedes SLS AMG Seyffarth Motorsport… Stevig weerwerk dus. “Ik ga zeker niet zeggen dat we de concurrentie gaan wegvegen, in tegendeel. We gaan naar het zuiden van Frankrijk met de ambitie om een podium in de klasse GTS te behalen”, vertelt Pino voor afreizen. “Maxime en Enzo vormen een degelijk team en zullen zich in de races van respectievelijk 70 en 50 minuten en een rijderswissel halverwege, zeker weren. Afspraak dit weekend voor de races en de resultaten!”

Aston Martin Racing GPR pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op woensdag 24 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons