van der Horst

Is de formule 1 carrière van Nikita Mazepin voorbij?

Haas VF-22
Haas VF-22
Gisteren besloot Haas F1 om alle verwijzingen naar zijn Russische sponsor Uralkali van zijn wagens te verwijderen, dit natuurlijk als reactie op de Russische inval in Oekraïne. Het team vertoeft momenteel in de onzekerheid hoe de samenwerking met Uralkali verder moet of nog verder kan en ook de toekomst van Nikita Mazepin bij het team is onzeker.
Haas VF-22
Haas VF-22
Dmitry Mazepin is de hoofdaandeelhouder van het chemische bedrijf Uralkali en tevens een vertrouwenspersoon van president Poetin. Maar ook is hij de sponsor van het Haas F1 team waardoor hij zijn zoon Nikita kon onderbrengen als rijder binnen het Amerikaanse team. Maar Haas F1 besloot gisteren om alle verwijzingen naar zijn sponsor van de wagen te halen als reactie op de inval van Rusland in Oekraïne. Die actie zal juridische gevolgen hebben en het verder zetten van de samenwerking zal volgende week onderzocht worden. De toekomst van Haas F1 zou niet in gevaar komen ook al stopt de samenwerking met Uralkali.

Ook de toekomst van Nikita Mazepin als rijder bij Haas F1 is nu onzeker. De Russische rijder heeft zijn zitje immers te danken aan de sponsoring van het bedrijf van zijn vader en als die wegvalt is er geen reden om hem te behouden. Ook wordt het in de toekomst mogelijk dat Mazepin zijn visa kwijt raakt en dus niet meer in het buitenland kan rijden.  

Foto's: Georges De Coster 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 25 februari 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons