van der Horst

Isotta Fraschini wil naar FIA WEC in 2023

Isotta Fraschini HyperCar
Isotta Fraschini HyperCar
In juli kon u op Autosport.be al lezen dat Isotta Fraschini de ambities had om aan te treden in de HyperCar-klasse van het FIA WEC. Vandaag bevestigde het Italiaanse luxemerk dat zijn wagen klaar is en men vanaf volgend jaar in het kampioenschap wil starten, met als oog op de 100ste verjaardag van de 24 Uur van Le Mans.
Voor de bouw van de wagen rekent Isotta Fraschini op Michelotto, dat eerder ook instond voor de bouw van de Ferrari 488 GT3, en Williams Advanced Engineering. De motor zal het een 3-liter turbo-V6 zijn met en een lithium-ion batterij van 900 volt die het hybride-systeem voedt. De Italiaanse constructeur wil graag debuteren tijdens de 6 Hours of Spa, gezien elk nieuw merk een wedstrijd moet afwerken voor de 24 uren van Le Mans zodat ACO de nodige data heeft om een balance of performance op te stellen. De officiële tentoonstelling van de wagen is gepland voor februari in Milaan.

Hiermee ziet het er goed uit voor de HyperCar-klasse, als het selectiecomité de deelname goedkeurt. Als dat het geval is, vervoegt Isotta Fraschini grote namen als Toyota, Ferrari, Peugeot, Cadillac, Porsche en Scuderia Cameron Glickenhaus - hetzij voor deze laatste vermoedelijk met een gelimiteerd programma. Ook ByKolles is nog steeds van plan om deel te nemen met de Vanwall Vandervell, terwijl in 2024 ook BMW en Lamborghini het veld zullen vervoegen.

Foto: Isotta Fraschini



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 21 oktober 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons