van der Horst

James Nash vervoegt Oriola en Afanasyev bij Team Craft-Bamboo Lukoil

Craft-Bamboo Racing SEAT Leon TCR
Craft-Bamboo Racing SEAT Leon TCR
Craft-Bamboo Racing maakte vandaag zijn rijderstrio voor het komende TCR International Series-seizoen bekend. Pepe Oriola en Sergey Afanasyev tekenen nog een jaartje bij en krijgen het gezelschap van James Nash. Craft-Bamboo blijft ook dit jaar trouw aan de doorontwikkelde SEAT Leon die andermaal de Lukoil-kleuren arboreert. Het team van Richard Coleman hoopt nog beter te doen dan vorig jaar toen het zowel in het rijders- als teamklassement tweede eindigde.
  • Shopa
James Nash - Craft-Bamboo Lukoil
James Nash - Craft-Bamboo Lukoil
Craft-Bamboo Racing is niet nieuw voor James Nash die reeds in 2013 een succesrijk WTCC-seizoen met het team afwerkte. Nash eindigde toen derde algemeen en wierp zich tegelijkertijd op als beste privérijder. De voorheen in het BTCC gevormde Brit mag zondermeer als een titelkandidaat naar voor worden geschoven en dit is ook 's mans ambitie.

Nash krijgt in eigen rangen ongetwijfeld zwaar weerwerk van Pepe Oriola. De nog immer jonge Spanjaard bleef vorig seizoen tot op het laatst kandidaat voor de titel. Uiteindelijk moest hij pas in Macau de duimen leggen voor Stefano Comini. De oudste van de Oriola's wierp zich op als een ware kuitenbijter die van geen ophouden weet en dat leverde hem ook twaalf podiumplaatsen op. Met een opgepepte SEAT Leon en een jaar ervaring extra ambieert ook Pepe niks minder dan de rijderstitel.


Sergey Afanasyev - Craft-Bamboo Lukoil
Sergey Afanasyev - Craft-Bamboo Lukoil
Lukoil-beschermeling Sergey Afanasyev debuteerde vorig jaar met Craft-Bamboo in de toerwagenracerij en droeg zijn steentje bij tot de tweede stek in het teamkampioenschap. De Rus wil thans de vruchten plukken van de inmiddels vergaarde ervaring en mikt voor 2016 op een eerste TCR-overwinning en een plaatsje in de Top 3.


Pepe Oriola
Pepe Oriola
Of rijders en team hun ambities waar kunnen maken zal afhangen van de ontwikkeling en upgrades die de SEAT Leon deze winter onderging met het oog op dit tweede, ongetwijfeld nog feller bevochten TCR-seizoen.
Onder het toeziend oog van sportbaas Jaime Puig ontwikkelde SEAT Sport daartoe een nieuwe, lichtere en makkelijker individueel aan te passen sequentiële zesbak.  Ook een lichter maar robuuster remsysteem maakt deel uit van het nieuwe pakket, net als nieuwe schokdempers, een beter koel- en aeropackage en een benzinetank van 100 liter.

Richard Coleman, CEO van Craft-Bamboo Racing, is uiteraard tevreden dat het partnership met Lukoil en SEAT Sport in 2016 wordt verdergezet. "Ik denk dat we in 2016 over het volledige package beschikken om zowel de rijders- als teamtitel binnen te halen. Mijn dank gaat daarbij uit naar Jordi Gene die in het tussenseizoen meer dan zijn steentje bijdroeg tot de doorontwikkeling van de nieuwe SEAT Leon" aldus Coleman.

De TCR International Series gaat op 3 april van start in Bahrain, waar de serie als opwarmer fungeert voor het grotere F1-werk..

Foto's: Craft-Bamboo Racing  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons