van der Horst

Jänner Rally: Robert Kubica wint openingsmanche van Europees kampioenschap

Robert Kubica - Ford Fiësta RRC
Robert Kubica - Ford Fiësta RRC
Robert Kubica heeft de openingsmanche van het Europees Kampioenschap rally op zijn naam geschreven. De mix van asfalt en sneeuw was voor de Poolse ex F1-rijder de ideale voorbereiding op de rally van Monte Carlo. Het werd in deze seizoensopener in Oostenrijk een thriller van formaat wat betreft de strijd om de zege tussen Kubica en Pech die lang de wedstrijd domineerde.
  • LTF
Vaclav Pech - MINI S2000
Vaclav Pech - MINI S2000
Gisteren verloren we met Kajetanowicz en zijn Ford Fiësta R5 reeds vrij vroeg een van de favorieten. De Pool lag aan de leiding toen hij van de piste donderde en moest opgeven. Kubica kon met zijn Ford Fiësta RRC dag 1 afsluiten nadat hij in de laatste KP de Tsjech Pech van de leiding had verdrongen. Hij mocht de tweede dag aanvangen met een voorsprong van 6,4 seconden. De Oostenrijker Baumschlager kreeg 10 strafseconden aan zijn broek na een jumpstart en volgde in derde positie op 21 tellen.

Dag 2 begon met een hattrick voor Pech die zijn MINI S2000 naar de limieten joeg. Ook Kubica bezondigde zich aan een jumpstart en werd eveneens bedacht met 10 seconden straftijd. Tijdens de tweede lus waren beiden quasi even snel waardoor Pech de afsluitende KP over 25 km kon aanvangen met een voorsprong van 11,8 seconden. De Tsjech maakte met slicks evenwel een foute bandenkeuze en verloor meer dan een halve minuut op Kubica. Aan de meet had de Pool nog 20 seconden over op Pech die zijn naam alle eer aandoet.

Foto: FIA ERCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zondag 5 januari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jänner Rallye.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons