van der Horst

Jänner Rallye: Jan Kopecky sluit dag een af als leider

ERC Yänner Rallye - Jan Kopecky
ERC Yänner Rallye - Jan Kopecky
De rijders in het vernieuwde Europees Kampioenschap Rally hebben een eerste zware dag achter de rug met de start van KP 1 vrijdagmorgen om 8u30 om 10 KP’s en 11 uren later in erbarmelijke weersomstandigheden die eerste dag af te sluiten. Ook tijdens de derde en vierde lus wist de Tsjechische Škodarijder Kopecky de aanvallen af te slaan en bleef aan de leiding.
  • Hamofa Performance
De Fransman Bouffier kwam na een moeilijke begin terug als een kanonbal en sluit de eerste dag af in tweede positie, op 20 seconden van de leider. De grootste bedreiging kwam tijdens de eerste twee lussen van thuisrijder Baumschlager (Škoda Fabia S2000) en de Tsjech Pech (MINI S2000). De Oostenrijker verhuisde uiteindelijk naar een voorlopige derde plaats. Minder geluk voor MINI rijder Pech die op de laatste KP meer dan een volle minuut verloor en zodoende de voeling met de top 3 moest lossen. Delecour sluit dag 1 af in vijfde positie en pakte één minuut straftijd.

Foto: FIA ERC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 5 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jänner Rallye.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons