van der Horst

Jenson Button kampioen Super GT na thriller

Team Kunimitsu - Honda NSX GT500
Team Kunimitsu - Honda NSX GT500
Deze ochtend pakte Jenson Button samen met zijn Japanse ploegmaat Naoki Yamamoto de eindtitel in de GT500, de topklasse van het Japanse Super GT. De laatste keer dat de Brit een beker met de grote oren in de lucht mocht steken dateert al van 2009, toen Button wereldkampioen in de Formule 1 werd. Toch kregen Button en Yamamoto de eindoverwinning niet cadeau. Voor deze manche lagen ze zelfs op gelijke hoogte in de puntenstand met de Japanner Ryo Hirakawa en de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy, de kampioenen van vorig jaar. Toch trok de Brits/Japanse tandem met hun Honda NSX GT500 aan het langste eind en pakten de eindzege maar met slechts 3 punten verschil.
Jenson Button
Jenson Button
Na een sabbatjaar in 2017 waar Jenson Button maar twee wedstrijden betwistte - de Grote Prijs van Monaco in de plaats van Fernando Alonso bij McLaren en de Suzuka 1000 km met een Honda van Team Mugen -  tekende hij dit jaar voor een vol seizoen in het Japanse Super GT bij Team Kunimitsu met een Honda NSX GT500. En met succes dus. Na twee tweede plaatsen in het begin van het seizoen en een overwinning in Sugo - overigens de eerste overwinning voor Button sinds de Grote Prijs van Brazilië in... 2012 - stonden ze op gelijke hoogte met het Lexus Team KeePer Tom's van Hirakwa en Cassidy. Dus hadden Button en Yamamoto tijdens de race in Motegi maar één doel: voor de Lexus LC 500 eindigen. Yamamoto begon aan de race en gaf het stuur over aan Button liggend op de tweede plaats. De Brit viel terug naar een derde plek en kreeg het nog even warm nadat hij zijn titelconcurrenten heel dicht zag naderen. Uiteindelijk strandde de Lexus van Hirakawa op iets meer dan een seconde van Button en een tweede opeenvolgende titel.

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
Voor Jenson Button is dit zijn eerste titel nadat hij in 2009 kampioen werd in de formule 1 met Brawn GP. Voor Naoki Yamamoto is dit ook een speciale titel. Naast de eindoverwinning in de Super GT, pakte de Japanner ook de titel in de Super Formula. Hiermee is hij nog maar de vierde piloot die deze dubbel kon realiseren. Ook de Belg Bertrand Baguette nam voor het vijfde seizoen op rij deel met de Nakajima Racing Honda, maar kende een seizoen om snel te vergeten. De Belg kon maar in totaal vier punten scoren dit seizoen waardoor hij als laatste eindigde in de eindstand. In de GT300 - een mix van GT3's en JAF GT300 - ging de eindzege naar Haruki Kurosawa en Naoya Gamou met hun Mercedes-AMG GT3.

Foto's: Super GT - Racing International Photography - Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 11 november 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons