van der Horst

Jerez: Vervisch tevreden na DTM-test - Vuurdoop voor WRT

De Audi RS 5 DTM waarmee Frédéric Vervisch in actie kwam
De Audi RS 5 DTM waarmee Frédéric Vervisch in actie kwam
Van maandag tot woensdag waren Audi, BMW en Mercedes actief in Jerez de la Frontera voor de jaarlijkse DTM Young Driver Test. Voor het volgend seizoen debuterende WRT-team de kans om kennis te maken met de Audi RS 5 DTM. Zij kregen een exemplaar van Phoenix Racing ter beschikking gesteld. Frédéric Vervisch van zijn kant mocht op dinsdag de oranje RS 5 DTM van Jamie Green uitproberen. De Harelbekenaar werkte in totaal 47 rondjes af.
  • Powercars
Frédéric Vervisch (m.)
Frédéric Vervisch (m.)
Na afloop toonde Vervisch zich een tevreden man: "Het is een première waar ik lang naar uitgekeken heb. Ik heb immers altijd al eens een DTM-wagen willen uitproberen. Andere piloten zeiden me al dat deze wagens heel wat neerwaartse druk genereren en dat kan ik nu dus bij deze bevestigen. Voor mij persoonlijk was dit de grootste verandering als je vergelijkt met een GT3 of een voorwielaangedreven TCR-bolide. Vooral het bochtenwerk in de RS 5 DTM is een echte belevenis. Het vinden van de limiet was echter niet zo makkelijk omdat bij het sturen de downforce niet zo opvalt."

Thierry Tassin (m.) en Sacha Fenestraz
Thierry Tassin (m.) en Sacha Fenestraz
Bij WRT zagen we Jonathan Aberdein, Sacha Fenestraz en zelfs ex-F1 rijder Sergey Sirotkin in actie. De test verliep naar wens voor het team uit Baudour. Enig minpuntje was de crash van Fenestraz op het einde. "Mijn stints verliepen erg goed behalve dus de schuiver waarbij ik van de baan ging en de vangrail raakte. Ikzelf ben ok maar ik vind het wel jammer dat de wagen beschadigd raakte tijdens het incident", aldus de Fransman.

Foto's: Audi SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 13 december 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons