van der Horst

John Wartique aan de start van de Rallye Monte-Carlo in een Ford Fiesta Rally2!

John Wartique - Ford Fiesta Rally2
John Wartique - Ford Fiesta Rally2
Het is zonder twijfel een van de nieuwsverhalen van het tussenseizoen! Na een drukke sportieve campagne in 2023, die resulteerde in een bemoedigende zevende plaats in het Belgian Rally Championship, is John Wartique begonnen aan zijn voorbereidingen voor 2024. En het is niet zonder enige trots dat hij de verwezenlijking van een jeugddroom kan aankondigen: deelnemen aan de Rallye Monte-Carlo, de legendarische openingsronde van het FIA World Rally Championship! En dat allemaal achter het stuur van een Ford Fiesta Rally2, met Maxime Andernack naast hem...
  • Powercars
John Wartique - Ford Fiesta Rally2
John Wartique - Ford Fiesta Rally2
De afgelopen seizoenen heb ik de kans gehad om met verschillende auto's in de Rally2-categorie te rijden, terwijl ik de prestaties van mijn rivalen nauwlettend in de gaten hield", vertelt John Wartique. "En om verschillende redenen is het de Ford Fiesta Rally2 die mijn aandacht heeft getrokken. M-Sport is enthousiast om zijn product op verschillende niveaus te zien evolueren en ik denk dat die auto, een van de sterkste in zijn categorie, een uitstekende keuze is voor de Belgische proeven, zoals Grégoire Munster kon aantonen in de Spa Rally..."

Vóór alle nationale afspraken richt John Wartique zijn aandacht vanaf januari op het mondiale toneel! "We hebben ons ingeschreven voor de Rally van Monte Carlo, waar ik zal deelnemen in de WRC Challenger-categorie, die bedoeld is voor rijders die nog nooit hebben gewonnen in het WRC2 of die nog nooit hebben gereden voor een constructeur op een hoger niveau", vervolgt John. "Waarom deelnemen aan de Monte Carlo? Simpelweg om een jeugddroom te vervullen! Wie is als kind niet gefascineerd geweest door de verschillende edities van de Monte Carlo? Wie heeft er niet van gedroomd om de al even legendarische als lastige etappes af te leggen? De Monte-Carlo heeft geen beschrijving nodig, iedereen kent die wedstrijd! In 2012 nam ik deel aan de Grand Prix van Monaco, toen ik uitkwam in de GP3 Series. Daar flirtte ik met de vangrails, en deze keer wil ik de bergpassen rond het prinsdom leren kennen."

John Wartique - Ford Fiesta Rally2
John Wartique - Ford Fiesta Rally2
Om dit spectaculaire eerste deel van het programma van 2024 tot een goed einde te brengen, zal John Wartique racen in een privéstructuur die momenteel wordt opgezet met de steun van SXM. En net als bij zijn laatste optredens op nationaal niveau zal Maxime Andernack de plaats innemen van de corijder.

"We blijven werken aan de voorbereiding van een seizoen 2024 dat opnieuw druk en gevarieerd moet worden", voegt de rijder zelf eraan toe. "Zeker is dat de Ford Fiesta Rally2 in Monte Carlo de kleuren zal dragen van mijn trouwe partners Reco +, Nervia Plastics, CB Energy, Greterco en Fabs Services, maar ook van Al Tayers."

Tot zover het eerste deel van 2024. Meer nieuws volgt, maar zoveel is zeker: tussen nu en de start van de Rally van Monte Carlo, die gepland staat van 24 tot 28 januari, zullen John Wartique en zijn entourage druk in de weer zijn...

Persbericht John Wartique / Vertaling Autosport.be



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op donderdag 4 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte-Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons