van der Horst

Jonge Slovaak Mato Homola naast Aurélien Comte bij DG Sport Compétition

Mato Homola
Mato Homola
Enkele dagen nadat Fransman Aurélien Comte onderdak vond bij het Belgische DG Sport Compétition tekende nu ook Mato Homola voor een WTCR-campagne bij het team uit Theux. De 23-jarige piloot uit Slovakije bemant dit jaar de tweede Peugeot 308TCR die het team van patron Christian Jupsin inzet.
Dat Mato Homola al langer getipt stond voor een zitje bij DG Sport is geen geheim. De jonge Slovaak reed ten andere ook vorig jaar reeds voor het team in de TCR International Series, zij het met een Opel Astra TCR.

"Ik ben blij verder te kunnen doen met DG Sport Compétition. Het team is ervaren en zeer gemotiveerd. De 308TCR overtrof mijn verwachtingen tijdens recente tests in Frankrijk en het wordt bovendien leuk werken met Peugeot Sport dat de auto ontwikkelde" aldus Homola die opgezet is om in zijn tiende raceseizoen zijn uiteindelijk doel, in een wereldkampioenschap aan de bak te komen, waar te kunnen maken. 

Mat'O Homola - DG Sport Competition Opel Astra
Mat'O Homola - DG Sport Competition Opel Astra
Mato Homola racete voorheen in het ETCC, met het eigenste Homola Motorsport eindigde hij zowel in 2013 als in 2014 als vice kampioen in de S2000-klasse. Na een seizoen in de SEAT Leon Cup kwam hij in 2016 aan de start van de TCR International Series waarin hij na een sterk seizoen met B3 Racing Team vijfde eindigde. Vorig jaar lukte hij twee poles en eindigde hij tweemaal tweede. In Buriram stevende hij zelfs op een klinkende zege af tot hij door een lekke band tot staan werd gebracht. In totaal scoorde hij 76 punten, wat hem een twaalfde plaats in het TCR International Series-eindklassement opleverde..

Foto: Mato Homola & TCR International SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 15 maart 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons