van der Horst

Jota Sport zet zinnen op FIA WEC met Oreca 05

Jota Sport - Oreca 05
Jota Sport - Oreca 05
Jota Sport heeft een bestelling geplaatst voor twee gloednieuwe Oreca 05’s. Het uitermate succesvolle LMP2-team heeft grootste plannen en zal volgend seizoen een dubbel programma afwerken met naast de ELMS ook een deelname aan het FIA WEC. Jota Sport voert momenteel de ELMS-puntentelling aan en won vorig jaar de 24 uren van Le Mans, ook bij hun traditionele gastoptredens in de WEC 6H of Spa ging men al tweemaal met de overwinning lopen. De vertrouwde Gibson 015S (voorheen Zytek) wordt nog niet van de hand gedaan en zal in 2016 het Europese kampioenschap opnieuw betwisten.
  • Prospeed Competition
Jota Sport - Gibson 015S LMP2
Jota Sport - Gibson 015S LMP2
Gezien Gibson/Zytek niet tussen de vier uitverkoren LMP2-constructeurs zit die vanaf 2017 een gedeeld monopolie op markt zullen genieten (Oreca, Onroak, Dallara en Riley), moest Jota Sport dus opzoek naar een alternatief. In tegenstelling tot de Ligier JS P2 zou de Oreca 05 wel degelijk kunnen worden aangepast aan het nieuwe technische reglement dat over anderhalf jaar in werking treedt. Bovendien toonde de nieuwe Oreca coupé zich meteen betrouwbaar en snel, getuige de overwinning van KCMG in Le Mans.

Jota Sport - Oreca 05
Jota Sport - Oreca 05
De Britse equipe bestelde meteen twee exemplaren van de Franse proto, waarbij het tweede dienst zal doen voor het nodige test- en ontwikkelingswerk in 2016. Qua rijdersbezettingen lijkt Simon Dolan alvast een certitude, afgaande op het verleden zullen zijn teamgenoten ongetwijfeld van zeer hoog niveau zijn.

Foto's: Jota Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 4 september 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons