van der Horst

Jumbo Racedagen: Nabeschouwing van Denis Dupont

Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Dit weekend zette Denis Dupont zijn leerschool in het wereldkampioenschap voor toerwagens verder. Op het circuit van Zandvoort kwam de vertegenwoordiger van het RACB National Team aan het stuur van de zwart-geel-rode Audi RS 3 LMS tot twee keer toe in de buurt van de top-10.
Reizen doet leren, heet het. Zelfs al ga je bij je trektochten amper buiten de eigen landsgrenzen. Zo mocht Denis Dupont een tiental dagen geleden van de geneugten van de Nordschleife genieten en werd hij dit weekend door onze Nederlandse buren laaiend enthousiast onthaald, samen met de andere rijders van het FIA WTCR die in Zandvoort actief waren.
“Die tienduizenden racefans op de tribunes en in de paddock, het is een indrukwekkend zicht”, stelde de Belg na afloop van de vierdaagse meeting.
“Ook op sportief vlak kan ik na deze vierde afspraak van het seizoen een positieve balans opstellen. In de eerste twee races nam ik telkens een goede start en kon ik twee keer als elfde aantikken. In de derde race kwam ik als twaalfde over de streep. Naast het resultaat ben ik ook tevreden over de manier waarop de samenwerking met het team steeds vlotter verloopt. We hebben samen goed nagedacht over de afstellingen en kwamen al heel dicht bij de ideale oplossing. Hoewel we niet vonden waarom ik de laatste rechtse nooit voluit kon nemen, konden we over het algemeen genomen toch in de goede richting werken. We kunnen heel wat positieve lessen trekken uit dit weekend. Ik heb echt het gevoel dat we een goede stap voorwaarts hebben gezet.”
Na twee opeenvolgende raceweekends mag het FIA WTCR nu even op adem komen. De volgende meeting wordt eind juni in het Portugese Vila Real afgewerkt.

RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 22 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jumbo Racedagen.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons