van der Horst

Jumbo Racedagen: Belgium Racing-rijders beste Belgen in kwalificatie

Glenn Van Parijs - Belgium Racing Team
Glenn Van Parijs - Belgium Racing Team
In het kader van de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen werden vandaag twee kwalificatiesesies verreden voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Net als bij de seizoensopener tijdens het FIA WEC-weekend in Spa-Francorchamps, delen de deelnemers de piste met hun collegae uit de Franse Carrera Cup. De Fransen staken tot dusver met kop en schouders boven het Benelux-veld uit, waarbij enkel puntenleider Ayhancan Guven nog enigszins lijkt te kunnen volgen. Voor de Belgische deelnemers was het verhaal helemaal rampzalig, zij werden allemaal op meer dan een volle seconde gezet, waarbij Belgium Racing voorlopig tracht de sterkhouder te zijn.
Julien Andlauer klokte tweemaal de besttijd algemeen, met Ayhancan Guven op de Benelux-pole voor de beide wedstrijden. Reregerend kampioen Xavier Maassen tikte tweemaal als tweede aan in de Benelux-ranking, met Max Van Splunteren tweemaal als derde. Voor de eerste race is Glenn Van Parijs beste Belg, op een vijfde startrij met achter hem teamgenoot Derdaele, terwijl voor het tweede treffen de rollen precies omgekeerd zijn. Vanavond om 17:25 start de eerste sprint over een halfuur. "Het loopt voorlopig niet zoals we gehoopt hadden", vertelt Glenn Van Parijs aan Autosport.be. "We strijden dan wel voor de eer van beste Belg, maar ik mik hoger. De kwalificaties zijn zo voorbij, dus je krijgt niet veel kansen om te verbeteren. Hopelijk lukt het tijdens de race beter, maar het is hier zeer moeilijk inhalen dus de start zal waarschijnlijk van kapitaal belang zijn."

--- Uitslag Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Kwalificatie 1 - Jumbo Racedagen (pdf) ---
--- Uitslag Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Kwalificatie 2 - Jumbo Racedagen (pdf) ---

Foto: Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jumbo Racedagen.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons