van der Horst

Jumbo Racedagen: Loek Hartog zegeviert in race 2 van de Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup
Ford Fiesta Sprint Cup
Afgelopen zondag werd in het kader van de populaire Zandvoortse Jumbo Racedagen ook nog de tweede wedstrijd van de Ford Fiesta Sprint Cup verreden. De 21 piloten schotelden de in groten getale opgekomen toeschouwers voor de demo’s van o.a. Red Bull-piloot Max Verstappen, een aantrekkelijke wedstrijd voor. Loek Hartog mocht zich uiteindelijk de sterkste noemen na een tweestrijd met Laurens de Wit, die de allereerste wedstrijd van de cup op zaterdag won.
Ford Fiesta Sprint Cup @ Zandvoort
Ford Fiesta Sprint Cup @ Zandvoort
Na een tumultueuze debuutrace van de Ford Fiesta Sprint Cup, die voortijdig werd afgevlagd na een zware crash van Romain Degeer in de Mastersbocht, verliep de tweede race wat rustiger. Naast een reeks deur aan deur gevechten was de aanvaring in de Mastersbocht tussen Berry van Elk en pechvogel Lorenzo van Riet, die de race als tweede mocht starten, het enige noemenswaardige incident. Beide heren moesten de strijd staken met een beschadigde bolide. Ook Jules Grouwels beleefde een hachelijk moment door in de snelle Arie Luyendijkbocht bijna de controle over zijn Fiesta te verliezen.

Voorin ging de strijd voornamelijk tussen Loek Hartog en Laurens de Wit, welke laatste er in de laatste ronde nog een offensief uitperste. Uiteindelijk ging Hartog als eerste onder het zwart wit geblokt door gevolgd door de Wit en Liroy Stuart, die als derde mee mocht naar het podium. Beste Belg werd Frank van Langendonck op een negende positie. Het openingsweekend van de door Dick van Elk gelanceerde gelijkwaardige raceklasse kende een prima verloop met spannende races voor volle tribunes en met een mooi deelnemersveld. De volgende ontmoeting is op de omloop van Terlaemen in het kader van de Superprix eind juni.

Foto's: Michel Helders
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op donderdag 24 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jumbo Racedagen.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons