van der Horst

Junior Championship: Dylan Derdaele is de eerste leider

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Zoals we ondertussen weten organiseert Kronos Events in het kader van de BRCC Sprints de Junior Trophy, voorbehouden aan rijders geboren na 31 december 1987. Een jury die bestaat uit journalisten en baan- en standcommissarissen oordeelt na afloop van de BRCC Sprints over de naam van de meest geschikte laureaat. Tijdens de eerste meeting op Circuit Zolder ging de Junior, en vooral de prijs een Ridley mountainbike, naar Kevin Caprasse, die achter het stuur van de SEAT Supercopa van het Allure Team andermaal voor opmerkelijke prestaties zorgde.
  • Dreamdrive
Omdat er was gebleken dat heel wat jongeren paraat tekenen in de BRCC Endurance, maar niet noodzakelijk ook starten in de BRCC Sprints, werd besloten de Ridley Junior Trophy open te stellen voor zowel de sprints als de endurance. En, bovendien worden er punten gegeven, zodat we op het einde van het seizoen van het BRCC 2013  tijdens de talrijke prijsuitreikingen ook kunnen spreken van een BRCC Junior Champion.

“Het staat altijd mooi voor een jonge rijder om bij potentiële sponsors en partners te kunnen uitpakken met een officiële titel,” stelt Jean-Pierre Mondron, de “papa” en pleitbezorger van de jongere generatie rijders. “Voor de berekening van de punten wordt het beste eindscore per weekend weerhouden, sprint of endurance. Op die manier benadelen we niet een rijder of een formatie die niet over de middelen beschikt om zowel in sprint als in endurance aan te treden.”

Na het checken door RACB Sport van de geboortedatums van nogal wat potentiële Junioren en het vergelijken van de in de 1ste round behaalde punten, leidt Dylan Derdaele het BRCC Junior Championship. De 21-jarige rijder van het Belgium Racing gaat het Porsche Allure-duo Michael Albert en Martin Van Hove vooraf, terwijl Sarah Bovy 3de staat, net voor Kevin Caprasse en Guillaume Mondron.

BRCC Junior Championship (*): 1. Dylan Derdaele 40; 2. Michael Albert-Martin van Hove 38; 3. Sarah Bovy 37; 4. Kevin Caprasse 35; 5. Guillaume Mondron 34; 6. Bart Van Haeren 28 ; 7. Damien Dupont 26 ; 8. Charlotte Maes, Karen Vaes, Sarah Ganser 20; 9. Yvan Muller 1
(*) Onder voorbehoed van goedkeuring door RACB Sport

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 9 mei 2013.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons