van der Horst

Kalenders 2014 voor BGDC en BMW Clubsport Trophy

BGDC - BMW M3
BGDC - BMW M3
Na een knap seizoen wil de BGDC uiteraard een vervolg breien aan het succesverhaal. En met de wetenschap om een winnend team niet te veranderen hebben ze achter de gordijnen niet echt veel veranderd. Het seizoen 2014 wordt net als afgelopen jaar opgesplitst in twee helften met in totaal zeven races die variëren van twee uren tot vijf uren.
Opmerkelijk is dat de BGDC als puur amateurkampioenschap opnieuw vijf verschillende circuits zal aandoen op zeven raceweekends. Naast tweemaal Spa en tweemaal Zolder trekt de BGDC-karavaan opnieuw richting Dijon, Mettet en Zandvoort. Goed voor een totaal van 25u30min wedstrijd.  
Het seizoen 2014 wordt op 5 april in Spa in het kader van de Trophée des Fagnes op gang geschoten over een afstand van 240 minuten. Twee weken later is het aan Circuit Zolder voor 150 minuten in het kader van een meeting ‘met geluid’! Wat volgt is de traditionele verplaatsing naar Dijon-Prenois (19 & 20 mei), in de Bourgogne, voor een race van… 2 maal 120 minuten. Het eerste deel van het seizoen sluiten we af op Zandvoort (14 & 15 juni), met een race over 180 minuten.
In Mettet (14 september, 2 x 120’) wordt de tweede seizoenshelft op gang geschoten, gevolgd door Francorchamps (18 oktober, 180’) en de finale in Zolder, tijdens de Race Promotion Night (8 november) over 5 uur (300’), maar met een maximum van 95 dB.

Bonnet-Werckx - BMW Clubsport Trophy
Bonnet-Werckx - BMW Clubsport Trophy
Wat de BMW Clubsport Trophy betreft liggen de kaarten iets anders. Dit knap, spannend en zeer democratisch kampioenschap dat in volle explosie verkeerd zal zijn startveld volgend seizoen zien aandikken en zal opnieuw gedeeltelijk de BGDC kalender volgen. Zo zal de Clubsport Trophy opnieuw in Mettet apart rijden, maar ze maken de de verplaatsing naar Dijon niet. In plaats daarvan zullen ze de 24 Hours of Zolder aan hun kalender toevoegen wat een grote meerwaarde betekent.

Foto: BGDC & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Gentlemen Drivers Club op zaterdag 23 november 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons