van der Horst

Kenny Herremans: “Dankzij Ford Fiesta Sprint Cup verwezenlijk ik mijn droom en dat is racen!”

Kenny Herremans - Ford Van den Bossche
Kenny Herremans - Ford Van den Bossche
Hoewel de genaamde Kenny Herremans al een hele tijd probeert aan de bak te komen in de racerij, tekent hij met zijn dertig lentes pas via de Ford Fiesta Sprint Cup voor wat zijn allereerste “full” seizoen wordt in de autosport. Toch is het deze Herremans die in de punten 3de staat, achter leider Ayrton Redant en Stienes Longin, zonen van!
  • De Swert Opticiens
Kenny Herremans
Kenny Herremans
“En dat heb ik volledig te danken aan de geboorte van de Ford Fiesta Sprint Cup,” stelt de man die tot hiertoe enkel twee deelnames aan de 24 Uren van Zolder op zijn palmares heeft staan. “De komst van een betaalbare instapklasse en de interesse die er nadien groeide voor het Ford Dealer-Team Championship hebben mij toegelaten de steun te krijgen van Ford Van den Bossche en mij zo te verzekeren van een zitje. Het is het bewijs dat je altijd in je kansen moet blijven geloven. Omdat Van den Bossche zich niet kon ontfermen over het runnen van de auto, volgde er via de organisatie van de Cup het idee om onze auto onder te brengen bij TeamFloral. Alle stukjes van de puzzel vielen op hun plaats en was het nog aan mij om voor resultaten te zorgen…”


Na een bescheiden debuut – 7de en 8ste plaatsen – tijdens de openingsmanche van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup greep Kenny in de derde race van het jaar nipt naast een podiumplaats!

“Dankzij de omgekeerde grid startte ik als 3de, maar ik verknoeide mijn start en mispakte mij in de 1ste linkse en sukkelde in de gravel,” vertelt Kenny zijn wedervaren in Race 1 . “Ik zakte weg naar de 8ste plaats, vastberaden om dat verlies goed te maken, vocht ik terug en kreeg ik naar het einde toe de Top 3 terug in het visier. Moet gezegd dat ik dankzij Team Floral op het vlak van set-up heel wat vooruitgang boekte en mij beter voelde achter het stuur.”

In de tweede confrontatie moest ook Kenny wachten tot het verdwijnen van de safety car om gedurende de resterende dertien minuten zijn slag te slaan!

Kenny Herremans - Ford Van den Bossche
Kenny Herremans - Ford Van den Bossche
“Met ervaren kerels zoals Jens Verbesselt, Philippe Huart en debutant Thibault Parmentier hebben wij ronde na ronde geknokt en de posities wisselden voortdurend! De onderlinge strijd is zuivere fun – het was genieten! - en hoewel iedereen wel eens een foutje maakt – al doende leert men – ging het er op de piste zeer sportief aan toe. Dit smaakt echt naar meer. Dat ik de 5de plaats uit de brand sleepte en na dit weekend 3de sta in de punten, schenkt mij enorm veel voldoening!”

Na twee afspraken op Circuit Zolder trekt de Ford Fiesta Sprint Cup op 8 en 9 september naar Circuit Zandvoort.
“Ik heb er één keer écht gereden tijdens een testsessie met een SEAT Léon TCR van het Bas Koeten Racing, maar de piste ken ik vooral via sessies op de simulator,” verwijst Kenny naar zijn ietwat virtueel autosportverleden. “Het doel is een plaats te bemachtigen op het podium en op die manier mijn sponsors nog meer en beter in de picture te plaatsen!”

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup België



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op vrijdag 17 augustus 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons