van der Horst

Kenny Herremans opnieuw met Ford Van den Bossche aan de start!

Kenny Herremans - Geert Van den Bossche
Kenny Herremans - Geert Van den Bossche
Tijdens het Autosalon kreeg Kenny Herremans van Ford-verdeler Van den Bossche het goede nieuws te horen dat zij hem opnieuw willen steunen voor een tweede seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup. Een terechte keuze, want Ford Van den Bossche, met vestigingen in Aalst, Ninove en Zottegem, stond dankzij kampioen (en RACB Rookie) Herremans helemaal in de picture van deze nieuwe Ford-competitie waarvoor vorig jaar liefst negen Ford-verdelers inschreven!
“Ik heb enorm veel respect voor Geert Van den Bossche,” stelt Kenny. “Hij was het die mij als eerste vertrouwen gaf en mij toeliet in te schrijven voor de Fiesta Cup. Ik verwezenlijkte mijn droom omdat ik er steeds in ben blijven geloven en met het behalen van de titel weerlegde ik de kritiek van mensen uit mijn entourage die beweerden dat autosport enkel was weggelegd voor rijkeluiszoontjes! Pas op, het blijft moeilijk om de nodige centen te vinden, maar ondertussen kan ik wel een mooi CV voorleggen, terwijl ik één jaar geleden een illustere onbekende was in het veld van de Fiesta Cup en er niemand kon geloven dat ik een rol van betekenis zou gaan spelen in het titelgevecht. Na dat eerste seizoen sta ik sterker in mijn schoenen, mijn sponsordossiers ogen een heel stuk aantrekkelijker en ik kan opnieuw met de hulp van Ford Van den Bossche gaan voor de uitdaging om opnieuw het kampioenschap te winnen!”
 
Kenny Herremans
Kenny Herremans
Kenny won eerder een zitje in de Mazda MX-5 van de actie Racing Stars en debuteerde alzo in de 24 Uren van Zolder. Hij waagde zijn kans in de Nissan GT Academy – selectie voor de internationale finale – en haalde daarop de Top 10 van de Radical Cup Shootout. Pas in de Ford Fiesta Sprint Cup tekende hij (eindelijk) voor een eerste full seizoen en geholpen door de knappe prestaties, bedacht RACB hem daarom met een Rookie Award.
 
“Ik heb in het woelige peloton van de Fiesta alles geleerd. Met vallen en opstaan. Zoals toen ik met koude banden na de start op Circuit Zolder in de eerste linkse meteen aanviel en hierbij Philippe Huart mee van de baan drumde, dat was een beginnersfout. Gedurende de daaropvolgende races had ik het trouwens vaak met hem aan de stok en uit die dueltjes heb ik enorm veel geleerd.  Het verwezenlijken van de 3de  snelste tijd (op 32 auto’s) en een eerste zege op het grote jongens-circuit van Francorchamps was een keerpunt: dat gaf mij zelfvertrouwen en ik besefte dat ik klaar was om op TT Circuit Assen voor de titel te gaan!”
 
Daar in het verre Drenthe moest Herremans tot en met de laatste race (en de laatste bocht) wachten om te weten of hij in het titelduel al dan niet Ayrton Redant achter zich kon houden. Een beetje geholpen door de dubbele zege van guest Niels Lagrange, die twee keer Ayrton naar de 2de plek verwees, slaagde hij erin om met amper twee punten verschil de titel van Ayrton Redant af te snoepen!
 
“Een tweede keer mee vooraan vechten en kampioen worden, dat is het doel in 2019. Ik moet het ijzer smeden nu het heet is en ook op langere termijn beginnen denken. Dat wil zeggen dat ik na een tweede seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup hoger moet viseren. Daarom wil ik mijn huidige sponsors en partners meer aanbieden en ga al een plan uitstippelen voor 2020, en waarom niet dit jaar al iets extra proberen te doen, parallel met de Fiesta Cup? Ik ga niet op mijn lauweren rusten…”

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup BelgiëSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op woensdag 6 februari 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons