van der Horst

Kevin Ceccon maakt WTCR-seizoen rond bij Team Mulsanne

Kevin Ceccon
Kevin Ceccon
Team Mulsanne dat dit jaar met twee Alfa Romeo Giulietta TCR by Romeo Ferraris deelneemt aan het WTCR-kampioenschap, maakte vandaag bekend dat Kevin Ceccon het seizoen bij het team zal rondmaken. Ceccon racete eerder reeds voor Team Mulsanne ter gelegenheid van de recentste WTCR-meeting op de Slovakiaring, waar hij in laatste instantie inviel voor Gianni Morbidelli, niet tevreden met de gang van zaken aldaar. Ceccon, recent nog aan het werk in de Blancpain Sprint Cup waar hij Frank Stippler op één van de Salaquarda Racing-Audi's flankeerde, dankt de verlenging van zijn contract wellicht aan het feit dat hij voor zijn maiden race in Slovakije meteen tot scoren kwam.
  • Oeste Kart
Kevin Ceccon
Kevin Ceccon
Punten scoren dat was Team Mulsanne voor de heat op de Slovakiaring overigens nog niet gelukt. Geholpen door een gunstige BoP en dito compensatiegewicht opende Fabrizio Giovanardi er in de openingsrace evenwel de score voor het team uit Milaan. De crash bij de start van race 3 waarbij flink wat deelnemers tot opgave werden gedwongen maakte dat naast (andermaal)  Giovanardi ook een voor een toerwagendebuut meer dan verdienstelijke Ceccon punten wisten te sprokkelen.

 Romeo Ferraris management en Team Mulsanne beslisten tijdens de lange zomerbreak dan ook om hun landgenoot de kans te geven ook de laatste vier meetings in Ningbo, Wuhan, Suzuka en Macau voor hen af te werken. Ceccon liet in een reactie weten blij te zijn een verlengstuk aan zijn WTCR-debuut te kunnen breien en hoopt het in hem gestelde vertrouwen op de baan te kunnen belonen.

Foto: Kevin Ceccon & DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 7 september 2018.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons