van der Horst

BREAKING: Audi schorst Daniel Abt na valsspelen

Daniel Abt
Daniel Abt
Sinds dit weekend gaat het voor Daniel Abt van kwaad naar erger. Zondag bleek dat de Duitser een simracer had ingehuurd om in te springen tijdens de vijfde manche van de Formula E Race at Home Challenge. Abt werd daarvoor gediskwalificeerd en kreeg een boete van 10.000 euro die hij moest schenken aan een goed doel. Vandaag raakte bekend dat Audi hem schorst voor alle activiteiten in de Formule E.
Daniel Abt - Audi Sport Abt Schaeffler
Daniel Abt - Audi Sport Abt Schaeffler
Hoewel Abt zich geëxcuseerd heeft tegenover het publiek, was Audi not amused met de stunt die hij heeft uitgehaald. Daarom liet de Duitse constructeur ook in een kort persbericht weten dat Abt voor onbepaalde tijd geschorst is: "Integriteit, transparantie en het naleven van de regels zijn topprioriteiten voor Audi en dat geldt voor alle onderdelen binnen ons merk, zonder uitzonderingen. Daarom heeft Audi Sport besloten om Abt per direct te schorsen".

Opvallend is dat het volgens sommige media niet alleen bij een schorsing zou blijven, maar dat het tevens het einde van de samenwerking tussen Abt en Audi zou betekenen. Het contract van de Duitser liep sinds 2018 maar telkens voor één seizoen en er was sindsdien al meerdere malen een vraagteken geplaatst of hij het volgende seizoen nog zou aantreden voor de Duitse constructeur. Wie eventueel zijn plaats zal innemen wanneer het Formule E-seizoen op gang zal komen, is nog niet gekend. Zeker is dat veel constructeurs, en zeker de VAG-bedrijven, op hun tellen letten na het Dieselgate-schandaal.

Update 19u

Daniel Abt bevestigt dat de samenwerking met Audi stopt.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 26 mei 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons