van der Horst

Kris Richard krijgt tweede wildcard voor WTCR-afspraak op de Nordschleife

Kris Richard
Kris Richard
Nadat eerder DTM-kampioen René Rast via een wildcard groen licht kreeg om met een door WRT gerunde Audi RS3 LMS het derde FIA WTCR-treffen op de Nürburgring/Nordschleife te betwisten, geeft seriepromotor François Ribeiro thans ook youngster Kris Richard (23) de kans om in de Groene Hel zijn kunnen te bewijzen. Team en wagen zullen eerstdaags bekend worden gemaakt.
Kris Richard
Kris Richard
Richard won het ETCC Super 2000-kampioenschap in 2016 aan het stuur van een Rikli Motorsport Honda Civic.en mocht in 2017 als beloning aanzetten in de WTCC-manche op de Japanse Twin Motegi Ring. De jonge Zwitser deed het daar voor zijn TC1-debuut met een 14de en 12de plaats lang niet slecht en mocht eind seizoen in Qatar andermaal bij Campos Racing aan de slag met de aanvankelijk voor Esteban Guerrieri bestemde Chevrolet Cruze. In de afsluitende finalerace eindigde hij toen sterk zesde.

De Nordschleife is met voorsprong mijn favoriete omloop" aldus Richard die tevens Duits spreekt. "Ik won er al in ETCC en in TCR en ik krijg thans een unieke gelegenheid om tegenover publiek en sponsors te bewijzen dat ik in dit hoogstaand deelnemersveld mijn mannetje kan staan. Ik wil in 2019 absoluut WTCR rijden en de heat op de Nordschleife zou voor mij wel eens de belangrijkste afspraak van het seizoen kunnen blijken indien ik in mijn opzet slaag."

 “We hebben Kris zijn carrière van nabij gevolgd sinds hij in 2016 de ETCC-titel won. Voor dit jaar greep hij nipt naast een volledig WTCR-seizoen maar we weten maar al te goed wat zijn doel is voor 2019 en we hopen dat deze wildcard voor de Nürburgring, een omloop die hij zeer goed kent, hem zal helpen zijn objectief te bereiken." aldus François Ribeiro in een reactie.

Foto: FIA WTCC & Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 2 mei 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons