van der Horst

Hattrick voor Gerard Van der Horst in Vallelunga

Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard van der Horst is vandaag voor de derde maal op rij Europees kampioen geworden in de klasse Lamborghini Cup binnen de Lamborghini Super Trofeo Europe. Er wacht nog één race in de namiddag voor het Europees kampioenschap en dan zal de Nederlandse TGV ook nog trachten zijn wereldtitel te verdedigen later in het weekend.
Vlnr: Van der Horst - Collado - Fabri
Vlnr: Van der Horst - Collado - Fabri
Van der Horst deed precies zoals hij het had voorspeld. Uit de buurt blijven van Joseph Collado die nog een waterkansje had op de titel. Maar dan moest de Fransman tweemaal winnen en de pole pakken terwijl Gerard amper punten mocht pakken.

Van der Horst reed een tweede chrono tijdens de eerste kwalificatie en stond naast Collado op de startgrid. Hij liet de meute vertrekken en verhuisde naar de vierde plaats in de Lamborghini Cup om nadien terug de Chinees Weeraborwornpong en de Italiaan Fabri op te rapen en door te stoten naar de tweede plaats. De stelling van Collado viel hij niet meer aan. De Fransman won de eerste race, maar de titel is voor de derde maal op rij voor Gerard Van der Horst.

Deze kan zich nu ten volle voorbereiden op de allerlaatste race van het Europees kampioenschap en de World Final om ook daar zijn titel te verdedigen.

Later méér...

Foto's: racingpixels.com  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons