van der Horst

World Final: Niels Lagrange sluit seizoen af met zege en twee podia

Lagrange - Schandorff - Lamborghini Super Trofeo
Lagrange - Schandorff - Lamborghini Super Trofeo
Dit weekend worden in Vallelunga de laatste wedstrijden verreden van de Lamborghini Super Trofeo Europe, gekoppeld aan de World Final. Niels Lagrange en zijn Deense co Frederik Schandorff hebben het seizoen schitterend afgesloten met een tweede plaats en een zege in PRO. En dat in moeilijke omstandigheden waarin het team diende terug te knokken na een tik in de tweede race. In ieder geval een goede opsteker richting de World Final later op het weekend.
  • Powercars
Winst voor Lagrange en Schandorff in Vallelunga
Winst voor Lagrange en Schandorff in Vallelunga
Met twee zesde chrono's algemeen stonden Niels Lagrange en Frederik Schandorff telkens op de derde startrij van de laatste twee races voor de Lamborghini Super Trofeo Europe. Schandorff pakte de start van de eerste manche en na een regelmatige race liet hij tijdens de verplichte pitstop het stuur aan Niels Lagrange. Deze loodste op zijn beurt na een foutloze run de wagen naar de tweede plaats bij de PRO's. Een derde podium van het seizoen was een feit.
Niels mocht de start nemen van de tweede race en was goed mee met de kop van het veld. Tot hij enkele bochten verder achteraan brutaal werd aangetikt en verhuisde naar de 14de plaats en zesde in de Klasse PRO. De snelle Limburger liet echter de moed niet zakken en vocht dapper terug. Schandorff mocht dan de klus afwerken en via een safety car procedure kwam het ganse veld terug samen. Leider Altoe viel weg door een lekke band en opeens mocht de Deen in de laatste ronde nog strijden om de zege algemeen. Hij loodste de wagen richting de tweede plaats algemeen en de zege in PRO. Meteen een zeer geslaagde seizoensafsluiter voor de troepen van sponsor Kurina - Chrisal en Leipert Motorsport. Een definitief eindklassement werd nog niet vrijgegeven. Afgelopen weekend waren de races wel zeer verwarrend omdat de wedstrijdleiding nogal kwistig was met strafseconden. Deze werden pas na de meet verrekend waardoor het moeilijk volgen was voor de teams en toeschouwers.

Er volgen dit weekend nog twee races voor de World Final, waarin Niels en Frederik nog eens kunnen bevestigen.

Foto's: Lagrange Motorsport - Leipert Motorsport  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons