van der Horst

World Final: Gerard Van der Horst Motorsport zet kers op taart

Gerard Van der Horst & William van Deyzen
Gerard Van der Horst & William van Deyzen
Nadat Gerard Van der Horst tijdens de eerste manche van het slotweekend reeds zijn derde Europese titel in de Lamborghini Cup binnen haalde, heeft hij de allerlaatste manche van het Europees kampioenschap in winnende positie afgesloten voor ploegmaat William van Deyzen. De kers op de taart voor het team uit het Nederlandse Roosendaal.
  • Skylimit Events
Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst zette tijdens de kwalificaties voor de startopstelling van de tweede race de snelste chrono op de tabellen in de Lamborghini Cup, maar kwam pas als derde uit de startblokken en moest tijdelijk zijn meerdere erkennen in de Fransman Collado en de Chinees Weeraborwornpong. William van Deyzen kwam als vierde uit het startgewoel.
Collado wou revanche nemen op de nieuwe Europese titel van Van der Horst door de laatste race van het seizoen te winnen. Maar de Fransman moest de arena verlaten met schade en meteen ging Gerard op jacht naar de Chinese leider. Na een kort maar schitterend duel ging Van der Horst magistraal binnendoor voorbij de Chinees die ook later Van Deyzen moest laten passeren. Van der Horst gaf zijn leiding niet meer uit handen en zodoende ging Van der Horst Motorsport met Gerard en William als eerste en tweede over de meet in de Lamborghini Cup.

Vallelunga is ook nog het toneel voor de twee manches van de World Final of het wereldkampioenschap waarin ook Van der Horst zijn titel moet verdedigen.

Foto's: Racingpixels.com  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons