van der Horst

Superstars @ Zolder: Laurens Vanthoor ook tweemaal tweede in GT Sprint Series

Kox Racing - Lamborghini Gallardo LP600
Kox Racing - Lamborghini Gallardo LP600
Tezamen met de Superstars Series zakte ook de GT Sprint Series af naar Circuit Zolder. Normaal trekt dit van oorsprong Italiaans GT3 kampioenschap tussen de 12 en 15 deelnemers maar voor de race op Zolder schreven zich maar zeven deelnemers in. Daarop besloot de organisatie om de GT Sprint races te laten samen rijden met de Super GT races van de Supercar Challenge om alzo nog tot een startveld van een vijfentwintigtal wagens te komen. Opvallende gastrijder in de serie was Laurens Vanthoor die uitkwam op een Audi R8 LMS van MTM Racing en ook op deze races drukte de Belg zijn stempel door tweemaal de tweede plaats te pakken achter de Lamborghini van Kox en Pronk.
MTM Racing - Audi R8 LMS
MTM Racing - Audi R8 LMS
Vanthoor kon dus geen revanche nemen op Noorderbuur Peter Kox die hem eerder dit jaar op Zolder klopte tijdens de hoofdrace van de FIA GT Series, ook nu weer zag onze landgenoot zich tweemaal vooraf gegaan door de Lamborghini van de ervaren Nederlander. Toch heeft Vanthoor hier weer een excellente prestatie neergezet, want hij kwam niet uit op zijn Belgian Audi Club Team WRT Audi, maar bestuurde voor het eerst een R8 LMS van het bescheiden MTM Racing aan de zijde van de Duitser Thomas Schöffer.

Team RaceArt - Corvette C5-R
Team RaceArt - Corvette C5-R
In de eerste race moesten Kox en teammaat Nico Pronk wel de Corvette C5-R van Grouwels en de McLaren van de gebroeders Geddie laten voorgaan, maar beide wagens komen uit in de Supercar Challenge. Met hun derde plaats behaalden Kox en Pronk de eerste plaats in de GT Sprint Series, voor de Audi van Schöffer/Vanthoor. Nochtans had er een overwinning ingezeten voor onze landgenoot maar de Audi die de leiding had kreeg een drive through aangesmeerd voor het niet respecteren van de handicap tijd bij de pitstop.

Volvo Reede Racing by Day-V-Tec - Volvo S60 Silhouette
Volvo Reede Racing by Day-V-Tec - Volvo S60 Silhouette
In de tweede race nam de rode Lamborghini resoluut de algemene leiding van de race, maar na de pitstop was het de Volvo Silhouette van Henry Zumbrink die het veld aanvoerde en uiteindelijk de race won. Na de Ferrari van Lanting/Herber wonnen Kox/Pronk weer in hun kampioenschap en dat opnieuw voor Vanthoor/Schöffer die nu de Italiaanse wagen niet konden bedreigen. Vanthoor mocht dit weekend dus met de Superstars races erbij, wel viermaal met de beker van de tweede plaats naar huis gaan.

Foto's van de beide races treft u aan in de Supercar Challenge fotoboeken van zaterdag en zondag; vergeet overigens het beeldmateriaal van de startgrid niet, want daar schoten onze fotografen enkele leuke plaatjes van de gridgirls.

Uitslag Supercar Challenge + GT Sprint race 1 Circuit Zolder 2013

1. Kox-Pronk (Lamborghini Gallardo LP 600)
2. Vanthoor-Schöffler (Audi R8 LMS) +12.688
3. Del Castello-Necchi (Corvette Z06 R) +32.827
4. Cordoni-Mantovani (Ferrari 458 Italia) +36.633
5. Solieri (Porsche 997) +37.875.

Uitslag Supercar Challenge + GT Sprint race 2 Circuit Zolder 2013

1. Kox-Pronk (Lamborghini Gallardo LP 600)
2. Vanthoor-Schöffler (Audi R8 LMS) +23.123
3. Solieri (Porsche 997) +48.570
4. Del Castello-Necchi (Corvette Z06 R) op 1 ronde
5. Cordoni-Mantovani (Ferrari 458 Italia) op 1 ronde

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 24 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Superstars @ Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons