van der Horst

Le Castellet: Nabeschouwing van Xavier Maassen

Xavier Maassen blijft één van de autosport toppers uit de Lage Landen en al zeker als het op racen met een Porsche aankomt. De Limburger reed afgelopen weekend de zesde en laatste weekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op het prachtige circuit van Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk. Met een podium in race 2 kon de man in de Porsche 911 GT3 Cup van DVB RACING de tweede plaats in het kampioenschap veilig stellen. Xavier Maassen werd vierde en tweede in de wedstrijden in Frankrijk en eindigt zo tweede in de eindstand, nadat Maassen eerder al tweemaal kampioen werd in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werd. Sinds de oprichting van de snelste merkencup van de Benelux, is Maassen de meest succesvolle rijder!
Xavier Maassen: “Ik wil eerst Ayhancan Güven feliciteren met zijn titel, ik denk dat hij heel het seizoen de sterkste en regelmatigste rijder van het veld is geweest. Ik denk dat je dan als tegenstander ook moet durven zeggen: knap gedaan!”

De Limburgse coureur kende een moeilijk weekend in Paul Ricard. Heel het weekend kreeg hij samen met zijn team de set-up niet voor elkaar zoals ze graag zouden willen. De snelheid was niet genoeg voor mee te rijden voor de overwinning. Echter wist Xavier in de tweede race alsnog een knap podium in de wacht te slepen, zijn negende podium van het seizoen. Het was een mooi seizoen met bovendien drie zeges, echter was één man sneller, de jonge Turk Ayhancan Güven, die dus de kroon van Maassen zal overnemen.

Xavier Maassen: “Ik ben zeker niet ontevreden met mijn tweede plaats, al wil elke topsporter de eerste plaats behalen. Na twee titels, is deze titel van vicekampioen en een zeer sterk seizoen zeker geen ontgoocheling. Ik denk dat we van de nieuwe kampioen in de toekomst zeker nog zullen horen, nadat hij ook de Franse titel wist te winnen. Ik ben blij dat we ondanks een moeizaam weekend toch een podium in de wacht wisten te slepen.
Ik wil dan ook de organisatoren, mijn partners en mijn team DVB Racing bedanken, voor het geweldige werk en steun dit seizoen.” Xavier is nu al bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen, waarin Porsche zeker centraal zal blijven staan!

Persbericht Xavier MaassenDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 15 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons