van der Horst

Longin & co viseren titel met Krafft dat twee wagens inzet

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Bert Longin, Stienes Longin, Christoff Corten en Giorgio Maggi tekenen voor een tweede opeenvolgende jaar present in het Belcar Endurance Championship met de Norma M20 FC van Krafft Racing. Het Franse team verdubbelt bovendien zijn effectieven en plant om een tweede Norma in te schrijven. Nadat de bezetting van de #11 vorig jaar naast de zege in de 24 Uur van Zolder tevreden moest zijn met de kroon in Belcar 1 en de algemene vicetitel, mikken de Longins en Corten in 2020 op één plaatsje beter: de algemene titel van Belgisch Kampioen.
Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
"Na een ongelooflijk seizoen 2019 en de perfecte samenwerking tussen de rijders en de wagen, ben ik enorm blij om in 2020 met dezelfde ploeg te kunnen aantreden", vertelt teameigenaar Stéphane Krafft aan Autosport.be. "We hebben samen met Bert in het tussenseizoen een evaluatie gedaan en alles verder op punt gezet met het oog om in 2020 nog sneller te zijn. We gaan bovendien een tweede wagen inzetten dit jaar, maar de bezetting daarvan is nog niet helemaal definitief. Ik kan wel reeds onthullen dat het een wagen wordt om in het oog te houden... Iedereen bij Krafft Racing wil in 2020 schitteren!"

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
"Het niveau in de Belcar is zeer hoog en enduranceraces zijn eigenlijk de facto sprintraces geworden; ook dit jaar zal de betrouwbaarheid van de wagens het verschil maken", analyseert de Fransman. "Ik was bovendien onder de indruk van de energie die uitgaat van de organisatie van de Belcar, die niets aan het toeval overliet. Ik kijk er echt naar uit om over enkele weken opnieuw de handschoen op te nemen in dit kampioenschap."

Twee wagens dus die moeten strijden voor de algemene zeges en titels in Belcar en de Norma Driver Trophy Benelux.

Foto's: RacingPixels, Marnik Mouchaers & Norma Driver Trophy BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 22 januari 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons