Total 24 Hours of Spavan der Horst

Ma Qinghua vervolledigt Team Mulsanne line-up

Ma Qinghua - Alfa Romeo Giulietta TCR
Ma Qinghua - Alfa Romeo Giulietta TCR
Dat Ma Qinghua dit jaar deel zou uitmaken van het uitzonderlijk competitief WTCR by Oscaro-deelnemersveld was een uitgemaakte zaak, bleef enkel nog de vraag of dat met een Honda dan wel met een Alfa Romeo zou zijn. Een vraagteken dat vandaag werd weggegomd met de officiële bevestiging dat de 31-jarge Chinees in 2019 een volledig WTCR-seizoen voor rekening van Romeo Ferraris afwerkt en zodoende teamgenoot van Kevin Ceccon wordt bij het Italiaanse Team Mulsanne. De ietwat zwijgzame man uit Shanghai heeft vandaag zelfs twee redenen tot vieren want diens aanstelling tot Alfa Romeo-piloot valt niet toevallig samen met het Chinese Nieuwjaar dat dit jaar in het teken van het varken staat.
Ma Qinghua - Alfa Romeo Giulietta TCR
Ma Qinghua - Alfa Romeo Giulietta TCR
Ma was samen met Tom Coronel, Jono Lester en Kevin Ceccon één van de vier rijders die rond Kerstmis met de Alfa Romeo Giulietta TCR ging testen op de Autodromo de Vallelunga nabij Rome. Hij maakte eerder in 2014 en 2015 twee WTCC-seizoenen rond voor het dominante Citroën Racing en schreef toen geschiedenis door als eerste Chinees twee WTCC-zeges te lukken. Dit jaar werkt hij ook in WTCR voor het eerst een volledig seizoen af nadat hij in 2018 enkel in Ningbo, Wuhan - waar hij zevende eindigde - en Macau met een Boutsen-Ginion Honda Civic aan de start was gekomen als vervanger van Tiago Monteiro. De Portugees tekende toen na een lange revalidatie immers enkel in Suzuka voor diens Honda-werkgever present.

Met Ma Qing Hua reeds Chinese rijder in WTCC
Met Ma Qing Hua reeds Chinese rijder in WTCC
Nieuw is de Alfa Romeo Giulietta TCR-montuur beslist niet voor de Chinees, die de Italiaanse schone deze winter in Guangdong zelfs naar de overwinning stuurde tijdens de TCR China-finale. Aan ervaring ontbreekt het de niet onbemiddelde Chinees evenmin. Naast optredens in F.Renault, GP2, F3, F3000, Superleague, A1 GP, Rallycross en recent in FIA Formula E, testte hij destijds in F1 voor HRT en schopte hij het in 2011 tot Chinees toerwagenkampioen.

Ma Qinghua
Ma Qinghua
"Ik reed vorig seizoen al met de Alfa Romeo Giulietta TCR by Romeo Ferraris en had er bij aanvang meteen een goed gevoel bij. De auto heeft veel potentieel en het team werkt deze winter bijzonder hard om al van bij de start van het seizoen competitief te zijn", aldus Ma in een reactie.

Romeo Ferraris Operations Manager Michela Cerruti van haar kant sprak de hoop uit dat de aankondiging op de dag van het Chinese Nieuwjaar niet alleen Ma maar ook het team geluk zal brengen. Zij verwacht dat Ma's ervaring erg nuttig zal blijken bij de doorontwikkeling van de auto.
 
WTCR-startveld op 5/02/2019:
Lynk en Co 
Cyan Racing: Yvan Muller en Thed Björk
        ?           : Yann Ehrlacher en Andy Priaulx
Hyundai Motorsport 
BRC: Gabriele Tarquini en Norbert Michelisz   
   ?   : Nick Catsburg en Augusto Farfus
Audi Sport 
WRT: Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden
Comtoyou Racing: Frédéric Vervisch en ?
Cupra Racing 
Campos Racing (?): ? (Filippi?) en ?
Comtoyou Racing:  Tom Coronel en Aurélien Panis of Nathanaël Berthon
VW Motorsport 
Sebastien Loeb Racing: Rob Huff en Mehdi Bennani
                ?                   : Johan Kristoffersson en Benjamin Leuchter
Alfa Romeo/Romeo Ferraris 
Team Mulsanne: Kevin Ceccon en Ma Qinghua
Honda Racing
ALL.INKL.Com Münnich Motorsport:  Esteban Guerrieri en Nestor Girolami
JAS Motorsport:  Tiago Monteiro en ? (Josh Files/Attila Tassi?)
 
Foto's: FIA WTCR , WSC Ltd. en Hans van Onsem

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 5 februari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons