van der Horst

Makowiecki: "Onze grootste sterkte is onze betrouwbaarheid"

Frédéric Makowiecki
Frédéric Makowiecki
De Porsche 911 GTE had het bij de twee eerste meetings van het World Endurance Championship niet onder de markt ten opzichte van de verzamelde concurrentie. De wagen lijkt op pure snelheid te kort te komen op Ford en vooral Ferrari, al is veel vanzelfsprekend afhankelijk van de gehanteerde Balance of Performance. Autosport.be sprak met Porsche GT-rijder Frédéric Makowiecki over hoe zijn belangrijkste sportieve afspraak van het jaar aansnijdt.
  • Powercars
Martijn Wouters - Frédéric Makowiecki
Martijn Wouters - Frédéric Makowiecki
"Als we kijken naar de eerste races van het jaar, dan is het zeer moeilijk voor ons om een oordeel te vellen over waar we zullen staan in Le Mans ten opzichte van de concurrentie - temeer omdat we de volledige Balance of Performance nog niet kennen. Ik verwacht echter dat het een zeer zware race gaat worden voor ons op vlak van pure performantie. Je hebt maar een twintigtal sets banden, dus je gaat moeten dubbelstinten. Op vlak van aantal banden ga je geen problemen kennen, maar als ik naar de concurrentie kijk, is het verschil (op vlak van snelheid n.v.d.r.) ten opzichte van ons groot en denk ik dat we ook in Le Mans opnieuw een lastig wedstrijdverloop gaan kennen."

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
"Het is ook moeilijk om dat gat op korte termijn nog volledig te gaan dichten. We zullen niet zo heel erg veel gaan testen, want de testdag voor de 24 uren komt er al snel aan. Nu, over één ding moeten we bij deze wagen niet twijfelen; we hebben veel vertrouwen in de betrouwbaarheid, die zit echt wel goed. Natuurlijk willen we de bolide beter begrijpen en sterker voor de dag komen in Le Mans op vlak van snelheid, maar daarvoor zou je eigenlijk moeten testen in Le Mans en dat is precies zo moeilijk (vanwege de beschikbaarheid van de piste n.v.d.r.). Gelukkig hebben we nog de testdag, maar daarbuiten is er natuurlijk geen mogelijkheid. Monza is eventueel nog een optie, maar liefst van al test je natuurlijk op het circuit in Le Mans."

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 24 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons