van der Horst

Malja test Sauber na GP van Hongarije

Gustav Malja - Trident
Gustav Malja - Trident
Gustav Malja zal zijn testdebuut maken in de Formule 1 na de Grote Prijs van Hongarije. Na het laatste weekend van juli heeft namelijk de tweede testsessie van het seizoen plaats. De Zweed, die momenteel 9de staat in het Formule 2-kampioenschap, is reeds enkele jaren een bekende naam in de opstapklassen naar de F1 toe. Denderende resultaten heeft hij echter nog niet neergezet met een 13de plaats vorig seizoen in de GP2 Series en een 9de in 2015 in de Formula Renault 3.5 Series. Het einde van 2016 was wel een stuk indrukwekkender met voortdurend punten en podia op Spa en Monza.
Gustav Malja: "Het vooruitzicht om een Formule 1-wagen te besturen is uiterst spannend en een kinderdroom die uitkomt. Ik kan niet wachten om de sensatie te ervaren; ik ben er zeker van dat het een surrealistisch moment zal worden. Ik zal alles doen wat in mijn mogelijkheden ligt om zo veel mogelijk uit die testdag te halen en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik ben van gans harte Sauber F1 Team dankbaar voor deze fantastische kans."

Monisha Kaltenborn, teambaas Sauber F1 Team: "Het zal een grote kans zijn voor Gustav om nog een stap in zijn racecarrière te zetten en zijn kinderdroom te laten uitkomen. Een Formule 1-wagen voor de eerste keer besturen is altijd een speciaal moment voor racepiloten - en dus ook voor Gustav. We hebben hem de laatste jaren gevolgd, vooral vorig jaar in de GP2 Series waar hij voortdurend vooruitgang boekte."

Foto: GP2 Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 1 op dinsdag 30 mei 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons