van der Horst

Marc Cars heeft opvolger van Marc V8 klaar

Marc II V8
Marc II V8
Marc Cars Australia werkte de afgelopen jaren hard om de opvolger van de Marc V8 silhouette klaar te stomen. De bolide, weinig creatief Marc II V8 gedoopt, moet begin februari debuteren in de Bathurst 12 Hour. Toch is nog niet alles in kannen en kruiken, want de wagen is nog in opbouw en moet volgende week eerst nog een shakedown krijgen. Kregen de eerste generatie Marc V8 vanuit de ateliers een Mazda of Ford Focus-look aangemeten, dan wordt de opvolger getooid in een Ford Mustang-kleedje.
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 V8 MARC Cars
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 V8 MARC Cars
De Marc II V8, welke teamchef Ryan McLeod in 2016 aan Autosport.be zei te ontwikkelen, zal in drievoud worden ingezet in de Bathurst 12H, net als het team enkele jaren geleden deed bij de 24 Hours of Zolder met de eerste generatie van de wagen. In België besloten nadien VDS Racing Adventures en VR Racing by Qvick Motors de bolide aan te schaffen, waarbij laatstgenoemde voorzien werd van een imposante BMW-look. Een huzarenstukje van meestertovenaar Erik Qvick gezien de body helemaal op maat gebouwd moest worden. Van de eerste generatie Marc V8 zullen er eveneens vier exemplaren aan de start van de race-rond-de-klok in Australië verschijnen, naast nog een BMW GT4. Dat daarvoor heel wat mankracht vereist is, mag duidelijk zijn: maar liefst 70 mensen trommelde Ryan McLeod op. Hopelijk komt de nieuwste generatie op termijn ook richting de Benelux!

Foto's: Bathurst 12H & Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op donderdag 1 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12H.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons