van der Horst

Marc VDS Racing richt pijlen op 24 uren Spa en Nürburgring

Voorstelling Marc VDS Racing seizoen 2014
Voorstelling Marc VDS Racing seizoen 2014
Marc VDS Racing heeft vandaag zijn plannen voor het seizoen 2014 officieel voorgesteld in het BMW Belux Driving Center te Bornem. Zoals verwacht focust het programma met de BMW Z4 GT3 zich op de twee zwaarste uithoudingswedstrijden waarin GT3’s de hoofdrol spelen, namelijk de 24 uren van de Nürburgring en Spa-Francorchamps. Voor beide races krijgt het team uit Gosselies volop de steun van BMW Motorsport en wordt er resoluut op de overwinning gemikt. Daarnaast zal Marc VDS Racing in het kader van het ‘Racing Club Partners’ project ook in actie komen in de NASCAR Whelen Euro Series.
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Zoals verwacht staan de Blancpain Endurance Series na drie jaar niet meer op het programma, enkel tijdens de Belgische manche eind juli zal het team aan de start staan. Nadat men vorig seizoen nog een zware dobber kreeg te verwerken met de opgave voor alle drie de wagens, zal men dit jaar aan de start staan met twee exemplaren van de BMW Z4 GT3. Op de rijdersbezettingen is het nog even wachten, al mogen we ons alvast verwachten aan de bekende gezichten binnen het team, aangevuld met BMW fabrieksrijders.
 
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
De wagen die op de voorstelling in de schijnwerpers stond, droeg de livery waarmee zal worden aangetreden in de 24 uren van de Nüburgring. Voorafgaand staat een uitgebreide voorbereiding op de planning, met deelnames aan verschillend VLN-wedstrijden en het nieuwe kwalificatieweekend tijdens het eerste weekend van april. De line-ups op beide wagens kon u reeds eerder terugvinden op autosport.be, maar kan u hieronder nog eens raadplegen:
 
BMW Z4 GT3 #25: Maxime Martin - Uwe Alzen - Jörg Müller - Marco Wittmann 
BMW Z4 GT3 #26: Markus Palttala - Nick Catsburg - Bas Leinders - Dirk Adorf 

Meer foto's van de voorstelling kan u terugvinden in het fotoboek Perspresentatie Marc VDS Racing 2014.

Sebastien Metz, technisch directeur
“Ik kijk er persoonlijk heel erg naar uit om opnieuw nauw met BMW Motorsport samen te werken. Als kind droom je er al van om op een dag met dat merk te kunnen racen en ik vind het fantastisch voor het hele team dat we zo een goed partnership hebben. Op technisch vlak is het zeker geen makkelijke kalender, maar dat zal er ons enkel toe aanzetten om nog harder te werken! Zo snel na elkaar twee 24-uursraces afwerken is heel veeleisend, voor iedereen die bij het project betrokken is. Er zijn heel wat teams die zich een jaar lang voorbereiden op zo een race! Ik ben er echter van overtuigd dat we het tot een goed einde kunnen brengen. Ik ben er alvast helemaal klaar voor.”

Nick Catsburg, #26 BMW Z4 GT3
“Vorig jaar, na mijn eerste race op de Nordschleife, wist ik al onmiddellijk dat ik er wou terugkeren. Ik ben heel blij dat ik er samen met Marc VDS en zo een sterke teammaats opnieuw aan de start kan komen. Het was schitterend om bij mijn debuut meteen te winnen, maar ik besef terdege dat dat een beetje een gelukje was! Ik wil van de VLN-races gebruiken maken om me samen met het team op de race voor te bereiden. Ik moet nog alles leren als het gaat om de wisselende weersomstandigheden, bijvoorbeeld. Mijn enige race was droog van start tot eind! Ik ken Bas en Markus heel goed en het is ook uitstekend dat ik samen met Dirk Adorf kan rijden. Zijn ervaring op de Nordschleife is immens. Het is bijna niet te vatten dat ik bij mijn eerste deelname aan de 24 Uur van de Nürburgring meteen een gooi naar de zege kan doen, en dan nog samen met BMW Motorsport, die hier een prachtige reputatie genieten. Ik sta echt te popelen!”

Bas Leinders, Team Principal
“Voor ons draait het er in 2014 vooral om de beste voorbereiding te vinden om deze twee gigantische races te proberen winnen. 24-uursraces zijn zo moeilijk en zo veeleisend, dat je ondanks een uitstekende voorbereiding toch van niets zeker kan zijn. We zullen er echter alles aan doen om in zo goed mogelijke omstandigheden aan de start te komen. In beide races presteerden we de afgelopen jaren heel sterk, dus er zal zeker wat druk op onze schouders rusten! We hebben tijdens de vorige edities heel wat opgestoken en onze kennis van de wagen en van elkaar is enorm. Ik denk dat we er helemaal klaar voor zijn. Bovendien is het fantastisch dat we opnieuw op een partner van het formaat van BMW Motorsport kunnen rekenen.”

Kalender BMW Sports Trophy Team Marc VDS 2014

21-22 maart 2014 – VLN Test
29 maart 2014 – VLN1
5-6 april 2014 – ADAC Kwalificatierace voor de 24 Uur van de Nürburgring
12 april 2014 – VLN2
26 april 2014 – VLN3
17 mei 2014 – VLN4
19-22 juni 2014 – ADAC Zürich 24 Uur van de Nürburgring
23-27 juli 2014 – Total 24 Hours of Spa

Foto's: Marnik Mouchaers  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons