van der Horst

Marc VDS Racing verdubbelt inzet op de Nordschleife

Marc VDS - BMW Z4 GT3
Marc VDS - BMW Z4 GT3
Nadat we u vorige week al het nieuws konden brengen dat Marc VDS Racing de nodige fabrieksondersteuning zal krijgen bij hun deelname aan de 24 uren van de Nürburgring en de daaraan voorafgaande VLN wedstrijden, maakte het team uit Gosselies vandaag bijkomende details bekend omtrent dit programma. Zo zullen er niet één, maar twee exemplaren van de Z4 GT3 in de gekende geel-grijze kleuren aan de start verschijnen van deze loodzware etmaalrace, en meer wagens betekent natuurlijk ook de aanwezigheid van bijkomende rijders.
Maxime Martin, Bas Leinders en Markus Palttala die vorig jaar op indrukwekkende wijze de vierde plaats wisten binnen te halen met hun drieën (!), zullen dan ook versterking krijgen van hun BES-collega’s Yelmer Buurman en Henri Moser. Buurman wordt voortaan overigens gesteund door het Beierse merk. Daarnaast stelt BMW Motorsport nog drie bijkomende piloten ter beschikking die over de nodige ervaring op de Nordschleife beschikken; zijnde Dominik Schwager, Andrea Piccini en Richard Göransson. Opmerkelijk is de overstap van Piccini van (WRT) Audi naar BMW, de snelle Italiaan maakte afgelopen week al kennis met het Marc VDS team tijdens de testen op Vallelunga.

Bas Leinders, Team Principal
“We zijn uiteraard in de wolken dat we voor ons VLN en 24 Uur van Nürburgring-project over de steun van BMW Motorsport kunnen beschikken. Dat ondersteuning is niet louter technisch, want we krijgen ook de gelegenheid om onze line-up te versterken met extra BMW-fabrieksrijders. Andrea was ooit nog mijn teammaat in de F3000 en het klikt heel goed tussen ons. Ik kijk er echt naar uit om met hem samen te werken – ik hoef hem niet te zien rijden om te weten dat hij het heel goed zal doen. Dit project is een mooie uitdaging voor ons. Gezien het succes van vorig jaar zijn we er echt op gebrand om nog beter te doen en voor een podium of misschien zelfs de overwinning te gaan.”

Andrea Piccini: Marc VDS-rijder voor de 24 Uur van de Nürburgring
“Ik denk dat ik veel plezier zal beleven aan de samenwerking met Marc VDS. Ik heb het team nog maar net leren kennen, maar iedereen geeft een heel professionele indruk. Ik ken Bas Leinders heel goed, we zijn goede vrienden. Racen op de Nordschleife is altijd een uitdaging. Telkens je terugkeert naar die omloop is het onmogelijk om al in de eerste ronde heel snel te zijn. Het is een circuit dat je met heel veel respect moet behandelen en telkens weer moet je eerst wat wennen. Tenzij je daar zo goed als woont, natuurlijk. Mijn ervaring met de BMW is voorlopig relatief beperkt. Voor ik naar Marc VDS kwam werkte ik enkel een korte test af. Het lijkt me een goede auto, maar omdat de motor vooraan ligt, wel heel verschillend met wat ik gewoon ben. Ik heb uiteraard al wagens met de motor vooraan bestuurd, maar het is altijd toch een beetje wennen.”

Foto: Vincent Wouters  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons