van der Horst

Marrakech: Nabeschouwing van Denis Dupont

Denis Dupont - ComToYou Racing Audi RS3 LMS
Denis Dupont - ComToYou Racing Audi RS3 LMS
De eerste meeting van de Wereldbeker voor Toerwagens werd geen meevaller voor Denis Dupont. Op het circuit van Marrakech legde de vertegenwoordiger van het RACB National Team in WTCR beslag op een 13de plaats in de eerste race, maar een crash tijdens de kwalificaties op zondagochtend zorgde voor een voortijdig einde van zijn weekend.
  • Curbstone
De WTCR 2018 trok zich afgelopen weekend in Marokko op gang. Zoals Denis Dupont had verwacht bleek het Circuit Moulay El Hassan in Marrakech heel veeleisend.
“Omdat ik er nooit eerder heb gereden moest ik eerst de omloop onder de knie krijgen”, stelde de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Dat leerproces verliep voorbeeldig en ik bleek in staat om een goede kwalificatietijd neer te zetten. Helaas werd ik tijdens mijn snelste ronde opgehouden door een gele vlag, waardoor ik met mijn Audi RS3 LMS pas als twintigste kon vertrekken.”
 
In die eerste race kwam onze landgenoot als 13de over de streep. Een goede prestatie, zeker als men weet dat inhalen op dit stratencircuit zo goed als onmogelijk zijn.
“Dankzij dat goede resultaat trok ik vol vertrouwen naar de kwalificatiesessie op zondagochtend”, vertelde de Belg. “Aan het begin van de sessie zat ik in een goed ritme. Jammer genoeg kreeg ik af te rekenen met technische problemen: opeens viel ik zonder remmen, en zonder te vertragen boorde de auto zich in de bandenmuur. De schade was te groot om de wagen tijdig te kunnen repareren. Ik moest dus vanuit de pitbox naar races 2 en 3 kijken. Dat hoort bij racen! Ik ben nu al bezig met de volgende afspraak. Eind april beginnen we op de Hungaroring het Europese luik van het kampioenschap. Het is een circuit dat ik ken en waar de kwaliteiten van de Audi RS3 LMS zeker tot hun recht zullen komen.”

RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 10 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons