van der Horst

Marrakech: Esteban Guerrieri topt tweede oefensessie

Estban Guerrieri - Münnich Motorsport Honda Civic
Estban Guerrieri - Münnich Motorsport Honda Civic
Honda greep voorlopig de macht in de tweede, eveneens in natte omstandigheden verreden tweede oefensessie. Met name All.Inkl.Com Münnich Motorsport had het zo te zien allemaal op een rijtje met Esteban Guerrieri op P1, op de voet gevolgd door de jonge Yann Ehrlacher, de Fransman had in het eerste deel van de sessie de debatten geleid. Achter het Honda-duo vonden we Thed Björk, oefensnelste in de eerste sessie terug, de Zweed ging met Gabriele Tarquini een andere Hyundai-rijder vooraf. De sessie diende eenmaal onderbroken te worden nadat Norbert Michelisz met een elektrisch probleem op de baan was stilgevallen. Buiten een ongewild ommetje van James Thompson verliep de sessie voorts zonder noemenswaardige problemen.
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Benjamin Lessennes bleek andermaal de snelste Belg op de baan, de Boutsen Ginion-rijder lukte de negende tijd. Patron Olivier Lainé toonde zich tevreden met de gang van zaken op een baan die er nog steeds erg glibberig bij lag. Tom Coronel die gisterenavond een nieuwe motor kreeg ingebouwd kampte in sessie 1 met een oliedrukprobleempje maar kon zich in de tweede sessie vinden in zijn 13de chrono. "Het kwam er meer op aan wie in de laatste minuten van de stilaan opdrogende baan nog een nieuw setje liet monteren" klonk het.

Het Belgische DG Sport deed het prima met een achtste tijd voor Fransman Aurélien Comte, Mato Homola van zijn kant stond na afloop 18de geklasseerd. Niks speciaals te melden bij WRT dat de sessie met een zesde en tiende tijd afsloot voor resp. Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden. Een ander verhaal bij Comtoyou evenwel waar het hele team kampte met tractie- en gripproblemen.  Aurélien Panis strandde op de 16de plaats op dik anderhalve seconde van de besttijd. Denis Dupont tikte als 20ste aan, net voor Nathanaël Berthon. Afgezien van Norbert Michelisz die geen valable tijd lukte, sloot een bezorgd ogende Frédéric Vervisch het rijtje.

--- Uitslag FP2 WTCR Marokko/Marrakesh ---

Foto's Hans van Onsem


 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 7 april 2018.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons