van der Horst

Marrakech: Hyundai domineert natte eerste oefensessie

Thed Björk - Yvan Muller Racing Hyundai i30 TCR
Thed Björk - Yvan Muller Racing Hyundai i30 TCR
De allereerste oefenstonde voor het nieuwe FIA WTCR-kampioenschap in de buitenwijken van Marrakech kende een natte start. In erg slipperige omstandigheden drukten de beide Yvan Muller Racing Hyundai i30's TCR hun stempel op de eerste confrontatie. Regerend WTCC-kampioen Thed Björk lukte met een rondje in 1:32.825" de snelste tijd voor diens teamgenoot en tevens teambaas Yvan Muller. Volgden Rob Huff in de Sebastien Loeb Racing Volkswagen GTI TCR en Pepe Oriola in de Campos Racing Cupra TCR. WRT-rijder Jean-Karl Vernay in de Audi Sport Leopard Lukoil Audi RS3 LMS maakte de top vijf rond.
Dat de Hyundai's alvast in deze verraderlijke omstandigheden sterk voor de dag komen blijkt uit de zesde en zevende tijd van BRC Racing-rijders Norbert Michelisz en Gabriele Tarquini. Münnich Motorsport-vertegenwoordiger Yann Ehrlacher toonde zich met een achtste chrono de snelste van de Honda-rijders.
 
Van de Belgen trok Benjamin Lessennes aan boord van de Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR het best zijn streng met een veertiende tijd op 1.355" van Björk's besttijd. De vervanger van Tiago Monteiro deed drie plaatsen beter dan zijn teamgenoot Tom Coronel, zeventiende. Fred Vervisch moest vrede nemen met een negentiende tijd. Denis Dupont eindigde deze eerste kennismaking met de omloop op de tweeëntwintigste plaats.
 
De tweede oefensessie staat gepland om 11.00u plaatselijke tijd.

--- Uitslag FP1 WTCR Marokkko/Marrakesh --- 
 
Foto: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 7 april 2018.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons