van der Horst

Marrakech: Jamie Green en Marco Wittmann aanwezig bij in-season testen

Jamie Green
Jamie Green
Terwijl het nieuwe jaar bijna om de hoek is, vallen er nog altijd nieuwtjes te rapen in de Formule E. Zeker gezien binnen twee weken de volgende ePrix op het menu staat onder de Marokkaanse zon. Daar zal ook zondag na de wedstrijd de tweede in-season test doorgaan. Ondertussen zijn al enkele namen bekend geraakt die aan die testdag zullen deelnemen. Zo krijgt Marco Wittmann zijn kans bij BMW en zal Jamie Green zijn eerste stappen zetten bij Audi, beiden zijn prominente namen uit het DTM-circuit.
Marco Wittmann
Marco Wittmann
Zowel Wittmann als Green hebben ongeveer dezelfde weg afgelegd. Beiden waren top in hun tijd in de Formule 3 Euro Series maar konden nooit de overstap maken naar de koninginneklasse. Jamie Green maakte de overstap naar de DTM in 2005 waar hij eerst jaren voor Mercedes reed, alvorens hij vanaf 2013 fabriekspiloot werd bij Audi. Ook Marco Wittmann maakte in 2013 de overstap naar de DTM waar hij sindsdien tweemaal kampioen werd.

De teams mogen tot vrijdag 4 januari de namen van de rijders doorgeven die deel zullen nemen aan de testen. Maandag 7 januari wordt de finale lijst verwacht.

Foto's: DTM - BMW MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 30 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons