van der Horst

Marrakech: Raffaele Marciello bij HWA tijdens in-season testen

Michael Meadows en Raffaele Marciello
Michael Meadows en Raffaele Marciello
De lijst voor de in-season test die volgende week zondag na de Marrakech ePrix zal doorgaan, geraakt meer en meer gevuld. Naast de namen als Sergey Sirotkin, Tatiana Calderón, Marco Wittmann - en zeker niet te vergeten Sam Dejonghe - rollen er meer en meer bevestigingen binnen. Zo zal James Rossiter aan de testdag verschijnen voor DS Techeetah, krijgt Jamie Chadwick haar tweede testkans bij NIO, zal Harry Ticknell Pietro Fittipaldi vergezellen bij Jaguar en komen Arthur Leclerc - broer van - en Norman Nato uit voor Venturi. Maar toch is er nog een opvallende naam aan de lijst toegevoegd door HWA: regerend Blancpain GT Series-kampioen Raffaele Marciello.
  • VR Racing
Raffaele Marciello - Prema Powerteam
Raffaele Marciello - Prema Powerteam
Voor wie Raffaele Marciello niet kende voor hij fabriekspiloot werd bij Mercedes: de Italiaan leek voorbestemd in de Formule 1 te geraken. In 2012 en 2013 was de Ferrari Driver Academy-telg een dominant figuur in de Europese Formule 3. In 2012 moest hij nog de titel laten aan de Spanjaard Daniel Juncadella, maar in 2013 overvleugelde hij de tegenstand en reed richting de titel met onder meer 13 overwinningen. Daarna maakte hij de overstap richting GP2 en was hij in 2015 testpiloot voor Sauber. De resultaten bleven evenwel uit en hij gooide zich in 2017 in de GT-racerij, met succes. Vorig jaar pakte hij in de Blancpain GT Series de titel in de Sprint Cup, de algemene titel en eindigde hij tweede in de Endurance Cup.

Nu krijgt de Italiaan de kans om voor de eerste maal een Formule E-wagen aan de tand te voelen. En om de cirkel helemaal rond te maken: hij zal dit doen samen met... Daniel Juncadella.

Foto's: Racing International Photography & Hans Van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 5 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons