van der Horst

Marrakech: WRT-rijder Jean-Karl Vernay wint incidentrijke tweede race (UPDATE)

Gabriele Tarquini - Jean-Karl Vernay
Gabriele Tarquini - Jean-Karl Vernay
Jean-Karl Vernay schreef na een knotsgekke tweede wedstrijd een eerste FIA WTCR-zege bij op zijn palmares. De WRT-rijder ging na een wedstrijd vol drama local hero Mehdi Bennani en polesitter Pepe Oriola vooraf. Yann Ehrlacher en Thed Björk maakten de top vijf vol. Géén Belgen aan de finish. Vervisch die de wedstrijd als een test opnam voor race 3 begon kwam al snel weer naar de pits zonder enige remkracht terwijl een knappe Benjamin Lessennes in de muur belandde na een tik van John Filippi.
Jean-Karl Vernay
Jean-Karl Vernay
Vernay legde de basis voor zijn overwinning  bij de start waarin hij vanop het propere gedeelte van de baan aan polesitter Pepe Oriola voorbij ging. De Spanjaard viel zelfs terug naar de derde plaats achter Mehdi Bennani. Meteen waren de podiumklanten gekend want hoewel achter het trio heel wat incidenten te noteren vielen zou de rangorde spijts een dubbele safety car-interventie niet meer wijzigen.
Yann Ehrlacher kwam in de slotronden nog wel bij Oriola  aandringen maar tikte als vierde aan, een eind voor het voor P5 bakkeleiende duo Rob Huff-Thed Björk dat geenszins contact schuwde. Huff kampte met de remmen of had een bandenprobleem en verzeilde uiteindelijk in een uitloopstrook. De Brit zou pas als 18de eindigen waar Björk als vijfde finishte. James Thompson tikte op een eenzame zesde stek aan, Norbert Michelisz bleef uit de problemen en sprokkelde met een zevende stek kostbare punten.
 
FIA WTCR - Marrakech
FIA WTCR - Marrakech
Achter de Hongaar ging het er warm aan toe tussen tussen Tarquini en Muller. De Italiaan kreeg een tik van Muller mee en parkeert zijn beschadigde Hyundai daarop in de pits voor herstelling met het oog op race 3 waarin hij vanop de pole start.  Volgt een fel gevecht tussen die zelfde Muller en Guerrieri, de Fransman duwt de Argentijn zelfs voor zich uit maar boekt geen plaatswinst. De viervoudige wereldkampioen eindigt als negende met een opzittende Tom Coronel in de nek, de Nederlander weet racelang WRT-rijder Gordon Shedden in bedwang te houden en sprokkelt het laatste te begeven punt.

Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Benjamin Lessennes tekent voor een beresterke wedstrijd. De jongste van het veld moet zowat de enige zijn geweest die twee plaatsen wist te winnen, eerst ten koste van Peugeot-rijder Aurélien Comte en naderhand van John Filippi. Aan Lessennes' opmars komt jammer genoeg een eind wanneer hij na contact met Filippi in de muur belandt.
 
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Fred Vervisch startte als 17de in een wedstrijd bedoeld om de remproblemen op diens Comtoyou Audi op te lossen. De Belg kwam evenwel al vrij snel terug naar de pits, meldde een erg sponzige rempedaal en dacht zelfs even aan een rem-olielek. Hopelijk wordt het probleem alsnog gevonden zodat ie in race 3 waarin hij vanuit 12de stelling vertrekt mogelijk toch tot scoren komt dit weekend.

Denis Dupont - Comtoyou Racing
Denis Dupont - Comtoyou Racing
Denis Dupont verscheen niet aan de start nadat ook hij als gevolg van remproblemen in Q1 in de muur was beland. Diens auto bleek te zwaar beschadigd, zodat de Team RACB-rijder noodgedwongen voor beide races forfait moet geven.
In de kampioenschapsstand komt Jean-Karl Vernay aan de leiding, de Fransman gaat het duo Björk-Tarquini vooraf.

​UPDATE: John Filippi werd voor zijn vergrijp op Benjamin Lessennes bestraft met 30 seconden straftijd en valt vijf plaatsen in het klassement terug. Onze landgenoot werd bij het incident uitgeschakeld terwijl hij sterk onderweg was.

Uitslag Race 2:

1.JK Vernay 20 ronden in 31:41.418
2.M.Bennani +0.890
3.P.Oriola +3.270
4.Y.Ehrlacher +3.631
5.T.Björk +6.570
6.J.Thompson +7..916
7.N.Michelisz +11.929
​8.E.Guerrieri +13.630
​9.Y.Muller +14.555
10.T.Coronel +14.959
DNF :
21.B.Lessennes
22.F.Vervisch
DNS:
D.Dupont

Foto's: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 8 april 2018.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons