van der Horst

Marrakesh: Max Verstappen: "Het was een interessante ervaring"

Max Verstappen
Max Verstappen
Dit weekend werkte Nederlander Max Verstappen zijn eerste van twee dagen taakstraf af tijdens de Marrakesh ePrix. Verstappen ging de hele dag mee op stap met onder meer oud-F1 piloot Vitantonio Liuzzi om te kijken hoe het er bij de stewards precies achter de schermen aan toe gaat. Hij blikte terug op een interessante ervaring, al waren er ook gemengde gevoelens in de paddock.
Max Verstappen
Max Verstappen
"Het is interessant om het eens van de andere kant te bekijken. Normaal kan je niet een hele dag met de stewards samenzitten", verklaarde Max Verstappen aan Motorsport.com. "Iedereen heeft zijn eigen taak tijdens een raceweekend en het is goed om te zien wat er allemaal bij komt kijken om beslissingen te nemen." Ook was het een eerste kennismaking met de Formule E en de Nederlandse Limburger was toch lovend over het kampioenschap: "Ik heb de Formule E wel eens gevolgd op TV, maar nog nooit echt vanuit de paddock. En bovenal was het een interessante race. Het kampioenschap groeit en veel constructeurs trekken er naartoe. Het is een cool kampioenschap."

Allan McNish
Allan McNish
Toch was er enig gemor op te vangen bij sommige piloten. Sam Bird verklaarde achteraf dat hij het leuk vond dat Verstappen er was, maar dat het kampioenschap een beetje onrecht werd aangedaan om hem dit als publieke taakstraf te geven. Al sprong Audi-teambaas Allan McNish in de bres voor de jonge Nederlander. Wie McNish vroeger heeft zien racen, weet dat hij ook een beetje een wildebras was in het veld, denk maar terug aan de 24 Uren van Le Mans 2012. Tot hij na zijn carrière zelf als steward begon te fungeren. Dit deed de ogen openen en veranderde zijn kijk op de wedstrijdleiding. McNish vond dit dan ook een gepaste ervaring voor Verstappen.

Foto's: Racing International Photography - Georges de CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 15 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons