van der Horst

Marrakesh: Max Verstappen kent zijn taakstraf

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
We gaan even terug naar november vorig jaar, op het moment dat Max Verstappen de leiding had in de Braziliaanse Grand Prix en na een mislukte inhaalactie van Esteban Ocon de overwinning aan zijn neus zag voorbij gaan. Wat er na de race voltrok, was een laaiende Verstappen die Ocon al duwend uitdaagde. Niet veel later besloten de race stewards van de FIA dat de Nederlandse Limburger een taakstraf van twee dagen binnen de zes maanden moet uitvoeren. En morgen zal hij zijn eerste dag vervullen, zo meldt e-racing365.
  • Circuit Zolder
Akkefietje tussen Ocon en Verstappen
Akkefietje tussen Ocon en Verstappen
Zo zal Max Verstappen op zaterdag aanwezig zijn tijdens de Marrakesh ePrix. Doch zal hij niet op de baan te vinden zijn, maar meer ernaast. Verstappen zal tijdens de ePrix actief samenwerken met de stewards om de de race in goede banen te leiden. De Nederlandse Limburger zou deze avond aankomen in de Marokkaanse stad en zal hij zich morgen moeten melden bij oud-Formule 1 piloot Vitantonio Liuzzi - die dit weekend dienst doet als racesteward - en andere stewards van de FIA. Daar zal hij te horen krijgen welke rol hij dit weekend moet vervullen.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 11 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons